2η Έκθεση & Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών και Μανιταριών – Πρόσκληση Συμμετοχής σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις

/

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης, διοργανώνει την 2η Έκθεση & Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών φυτών & Μανιταριών που θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τη συμμετοχή και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Στόχος της Έκθεσης είναι η ανάδειξη των αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών, των μανιταριών και των προϊόντων τους καθώς και η χρησιμότητα τους για την ανθρώπινη διατροφή, την υγεία και την ευεξία. Συμμετέχουν καλλιεργητές, μεταποιητές, επιχειρήσεις εμπορίας, συνεταιρισμοί, φυτωριούχοι, επιχειρήσεις μηχανημάτων καλλιέργειας & συλλογής-επεξεργασίας, επιχειρήσεις συσκευασίας, αποστακτήρια αιθέριων ελαίων, επιχειρήσεις πιστοποίησης, τυποποίησης-σήμανσης, ερευνητικά & εκπαιδευτικά Ιδρύματα απ’ όλη τη χώρα.

Στο επίκεντρο  της Έκθεσης και του Συνεδρίου θα βρεθούν, παράλληλα, θέματα της βιοποικιλότητας και της αξίας των φυτών της Δυτικής Μακεδονίας, η ανάλυση της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς, οι τρόποι προσέγγισης νέων αγορών στην Ε.Ε., οι τεχνολογικές εξελίξεις, θέματα πιστοποιήσεων και εγκρίσεων βιολογικών προϊόντων, δυνατότητες συνεργειών με τον κλάδο του τουρισμού & πολιτισμού καθώς και οι επιχειρηματικές τάσεις και η επενδυτική δυναμική, στο πεδίο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών & μανιταριών, στην περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης & του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εξατομικευμένες συναντήσεις (B2B) για να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς & τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν πιθανούς εταίρους για συνεργασία. Απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις αλλά και σε επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς που συμμετέχουν ή επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση και οι οποίοι επιδιώκουν ερευνητικές, τεχνολογικές και επιχειρηματικές συνεργασίες με επιχειρήσεις του κλάδου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B) ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που επισυνάπτεται στο παρόν ΔΤ.

Τέλος, η ανάδειξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως χωρικό σημείο αναφοράς του κλάδου των Αρωματικών & Φαρμακευτικών φυτών σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτελεί Όραμα & Στόχο ταυτόχρονα.

Αναλυτικά πληροφοριακό υλικό για το Συνέδριο & Έκθεση στον δικτυακό χώρο:

www.medherbswesternmacedoniagreece.gr

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Για το Συνέδριο

Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης,  τηλ. 24610.52627

  • Για την Έκθεση & τους Εκθέτες

SKEPSIS ADV, Ελευθέριος Βωβός, τηλ. 24610.37787

  • Για τις Β2Β συναντήσεις

ΑΝΚΟ- Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας /Enterprise Europe Network

Λιάνα Παπατέρπου & Σπύρος Κελλίδης, 24610.24022, 24610.27946 (εσωτ.677,676)

lpapaterpou@anko.gr και skellidis@anko.gr, www.anko.gr

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Ομιλία Ζ. Τζηκαλάγια στη Βουλή: “Ο Σύριζα αρχίζει να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην ασφάλεια των πολιτών και την υπόθαλψη της ανομίας” (vid)

Επόμενο Άρθρο

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 2-0: Σίφουνας και τετράδα!

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Έναρξη κύκλου συναντήσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 με τους Δικαιούχους για την εντατικοποίηση της υλοποίησης του Προγράμματος

Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Αμανατίδη, ξεκίνησε κύκλος τεχνικών συναντήσεων της Ειδικής