1ο Διήμερο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την εκτροφή γουνοφόρων ζώων (φωτο)

κατηγορία : Γούνα/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Είναι απαραίτητο οι φάρμες εκτροφής γουνοφόρων ζώων να καταστούν επισκέψιμες για τους πολίτες και κυρίως για τα μικρά παιδιά, προκειμένου  να μπορούν να διαπιστώσουν από κοντά την ευζωία των  ζώων που  υπάρχουν σε αυτές.

Αυτό τονίστηκε στο  1ο Διήμερο  Διεπιστημονικό Συνέδριο  για την εκτροφή  γουνοφόρων  ζώων, οι εργασίες  του οποίου ξεκίνησαν χθες σε  αίθουσα  ξενοδοχείου της Σιάτιστας και ολοκληρώνονται σήμερα στο  Δημαρχείο Άργους Ορεστικού.

Στο συνέδριο  το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Εκτροφέων Γουνοφόρων  Ζώων,  γίνεται ενημέρωση  από πλευράς στελεχών της  Fur Europe,  σχετικά με το πρόγραμμα Well Fur  στο οποίο επιβάλλεται να ενταχθούν και οι Έλληνες  εκτροφείς έως το 2020  προκειμένου να έχουν την πιστοποίηση που απαιτείται για τη λειτουργία της  φάρμας τους αλλά και να αποδεικνύουν  ότι  οι συνθήκες διαβίωσης  των  ζώων που εκτρέφονται σε αυτές είναι  άριστες.

Στην  εκδήλωση λαμβάνουν μεταξύ άλλων μέρος και εκπρόσωποι οργανισμών  του εξωτερικού οι οποίοι δεν παρέλειψαν να επισημάνουν την άρτια λειτουργία των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία υπογραμμίζοντας ότι  αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι αρίστης ποιότητος.

Ε.Ψ.