1η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας Καστοριάς (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Στο Ξύλινο Σπίτι της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος, στην Λεωφ. Κύκνων, ξεκίνησε η τριήμερη Οικογιορτή, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία Παραγωγών Οικοτεχνών Καστοριάς.

Με τις ρίζες της στον θεσμό των Πανελλαδικών Γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας, ξεκινάει από το 2017 να λειτουργεί και στην Καστοριά, η τοπική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Μιά προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος της Καστοριάς την «Οικογιορτή«, να προσελκύσει τοπικούς παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες που έχουν κοινά στοιχεία, την αγάπη, το σεβασμό για το περιβάλλον, τη Γή και τον άνθρωπο.

Η γιορτή περιλαμβάνει, σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια, συναυλίες, δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Τα προϊόντα γενικά που εκτίθενται στην κατηγορία παραγωγών – οικοτεχνών, είναι: βότανα, αιθέρια έλαια, μελισσοκομικά προϊόντα, φυτά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, σάλτσες, μαρμελάδες, κηπευτικά εποχής, όσπρια, άλευρα, ζυμαρικά, ποτά, ελαιόλαδο κ.α.

Στην κατηγορία δε των χειροτεχνών – μεταποιητών, θα βρεί κανείς: σαπούνια, κηραλοιφές, κρέμες, παιχνίδια, ζώνες, τσάντες, ρούχα, κοσμήματα, κεραμικά, ξύλινες κατασκευές, διακοσμητικά κ.α.

Οι συμμετέχοντες, που είναι, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, ανξέρχονται στους 47, εκ των οποίων, 37 παραγωγοί και 10 συλλογικότητες.

Η πρωτότυπη αυτή Οικογιορτή στη πόλη μας, την οποία αξίζει πραγματικά να επισκευθούν όλοι οι συμπολίτες μας, θα διαρκέσει από 7 έως και 9 Ιουλίου και θα είναι ανοικτή τις ώρες: 10 π.μ. – 12 τα μεσάνυχτα.