Φλώρινα: “Παιχνιδαγωγείο vol. 11: Ζούμε στην Ευρώπη”

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία, διοργανώνουν το “Παιχνιδαγωγείο vol. 11: Ζούμε στην Ευρώπη”. Το Παιχνιδαγωγείο αποτελεί  μια δράση γεμάτη φαντασία, δημιουργικότητα, μουσική, χορό και παιχνίδι για τις νέες και νέους της πόλης μας και τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:30, στο Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας.

Σκοπός της δράσης μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των νέων, να ενισχύσουμε τη φαντασία τους και την ποιοτική τους έκφραση και να τους ωθήσουμε σε υγιείς τρόπους ψυχαγωγίας. Μέσα από τις καινοτόμες δραστηριότητες του Παιχνιδαγωγείου vol. 11, οι νέοι και νέες του τόπου μας θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με συνομηλίκους τους από την Ιρλανδία και την Ιταλία, ώστε να συνεργαστούν, να παίξουν και να μάθουν για την Ευρώπη. Η ομάδα των 38 νέων Ιταλών και Ιρλανδών θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Φλώρινας, από τις 21 μέχρι και τις 27 Ιουνίου 2022,  στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συνεργασίας “HEALTH”, Βασική Δράση 2 του προγράμματος Erasmus+, που υλοποιεί ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δράση γνωριμίας της ελληνικής, ιταλικής και ιρλανδικής κουζίνας, με τίτλο: European Youth Street Food – Youth Games. Όλοι και όλες οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα και να εμβαθύνουν στην ευρωπαϊκή ιδέα της αρμονικής συνύπαρξης μέσα από τα παιχνίδια, την μουσική, τον χορό, την ελληνική, ιταλική και ιρλανδική γαστρονομία. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, καθώς και συναυλία Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής από το μουσικό σύνολο του Ωδείου Φλώρινας. Υπολογίζεται ότι στο σύνολο των δράσεων θα πάρουν μέρος συνολικά τουλάχιστον 200 συμμετέχοντες (γονείς, παιδιά, φοιτητές/τριες) της πόλης μας.

Χορηγοί:

LeargasErasmus+

Δήμος Φλώρινας

Οι Νέοι μπροστά!!!

ΟΕΝΕΦ

Προηγούμενο Άρθρο

«Έξυπνο» βραχιολάκι μπορεί να ανιχνεύσει την Covid-19 πριν από τα συμπτώματα

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση της Φιλοπτώχου στην Θεία λειτουργία του Συλλόγου στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Απόζαρι

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Ξεκινά το Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σύγχρονα ηλεκτρικά Δίκτυα Διανομής – ΔΕΔΔΗΕ» σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον ΔΕΔΔΗΕ

Με επίκεντρο την  ενεργειακή μετάβαση και την καινοτομία, και αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου θεσμικού πλαισίου