LONDON, ENGLAND - JANUARY 08: Cars are displayed for sale on the forecourt of a Vauxhall dealership on January 8, 2014 in London, England. Figures from the motor industry have recorded 2.26 million vehicle registrations in 2013, a rise of 10.8% from 2012 and the highest annual car sales since 2007. (Photo by Oli Scarff/Getty Images)

Τέλη κυκλοφορίας: Νέες αυξήσεις για αυτοκίνητα μετά το 2007

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, θα επιβαρύνουν όσους αγόρασαν ακριβά αυτοκίνητα την τελευταία πενταετία, ενώ για πρώτη φορά αναμένεται να μπει «καπέλο» της τάξης των 10 ευρώ και στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Επί της ουσίας τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα είναι αρκετά αυξημένα για τους ιδιοκτήτες καινούργιων αυτοκινήτων (τελευταία πενταετία), ενώ θα υπάρχει και μια μικρή αυξητική τάση για όσους έχουν αυτοκίνητο από το 2007 ως το 2010 καθώς τα τέλη τους θα υπολογιστούν με βάση τους ρύπους. Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων θα πληρώσουν «καπέλο» 10 ευρώ, ενώ το χέρι στην τσέπη θα βάλουν όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο με ρύπους από 80 ως 90 γραμμάρια.

Αντίθετα μειώσεις 5% έως 10% θα υπάρξουν για τα αυτοκίνητα πριν το 2005, ενώ για τα παλαιότερα οι μειώσεις ενδέχεται να φτάσουν και το 40%.

Πηγή: Sofokleousin.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιουργεί το Βαλκανικό Κέντρο Άγριων Σαρκοφάγων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Επόμενο Άρθρο

Κλειστά τα σχολεία στις 2 Νοεμβρίου

Τελευταία από Ελλάδα