Συνάντηση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς με επιχειρηματίες του κλάδου από τα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα

Συνάντηση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς με επιχειρηματίες του κλάδου από τα Γρεβενά,  την Κοζάνη και την Φλώρινα, πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σε συνέχεια  των συναντήσεων που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής  Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Ιωάννη Μπούκη και τον συνεργάτη της υφυπουργού  Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, κ. Γιάννη Γεωργίου.

Σκοπός ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους ενδυνάμωσης του τουριστικού προϊόντος της  Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου. Στη  συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη δημιουργία του

Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (Destination Management Organization) με στόχο την  εξειδίκευση των δράσεων τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και η αξιοποίηση των  δυνατοτήτων του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) και πιο συγκεκριμένα η  πρόσβαση των μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε συγχρηματοδοτούμενα  χαμηλότοκα δάνεια με μικρότερες εξασφαλίσεις, ώστε ο κλάδος πέρα από την ενίσχυση της  ρευστότητας, να μπορέσει να προχωρήσει στην ανάπτυξη σύγχρονων, καινοτόμων και πράσινων  λύσεων που θα συνάδουν με τις διεθνείς τάσεις της αγοράς.

Κοινή διαπίστωση της συνάντησης αποτέλεσε επίσης, η ανάγκη εντατικοποίησης των ενεργειών για  τη δημιουργία του «West Macedonia Pass», ενός ειδικού εργαλείου για τη Δυτική Μακεδονία,  προσαρμοσμένο στα δεδομένα της περιοχής που θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο αναπτυξιακό  εργαλείο.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων κρίθηκε αναγκαία η όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία  τόσο με την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, Γιώργο  Κασαπίδη, ώστε να δημιουργηθεί μια δυνατή αλυσίδα μεταξύ όλων των Φορέων της Δυτικής  Μακεδονίας για τη δυναμικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων του τουρισμού της  Περιφέρειάς μας.

Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

27-29 Απριλίου η 48η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Πρόγραμμα και ωράριο λειτουργίας

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς – Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 (φωτο)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Τεράστια η επιτυχία του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τσιπουρογευσιγνωσίας «Μπουζέρια Καστοριανά» των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ: Ποιοί είναι οι νικητές (σειρά φωτογραφιών)

Σε σε μιά πολύ φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας «Μπουζέρια