Ρεκόρ Γκίνες σημειώθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού στην Καστοριά! (φωτο)

//

Με ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες, ξεκίνησε σήμερα στην Καστοριά το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού.

Το διοργανώνει η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Καστοριάς.

1.702 άτομα (παιδιά Δημοτικών Σχολείων από τη Δυτική Μακεδονία και εθελοντές), συγχρονίστηκαν και σχημάτισαν το μεγαλύτερο ανθρώπινο πάζλ του αυτισμού, καταρρίπτοντας το τελευταίο ρεκόρ με 793 άτομα.

Η διαδικασία έγινε στο γήπεδο ποδοσφαίρου Μανιάκων, όπου οι συμμετέχοντες είχαν συγκεντρωθεί από το   πρωί.

Νωρίτερα, παιδιά και εθελοντές, ένωσαν τα κομμάτια ενός μεγάλου πάζλ.

«Είναι η πρώτη μέρα του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Αυτισμού. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Αρχίζουμε με το πάζλ που ενώνει τον αυτισμό και τη Δυτ. Μακεδονία. Μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με εθελοντές, ενώνουν τα κομμάτια ενός πάζλ το οποίο είναι το αποτέλεσμα όλης της δουλειάς που έγινε επί τρείς μήνες στα σχολεία. Αυτό ήταν και το ζητούμενο από μας. Να επισκεφθούμε σχολεία και να μιλήσουμε στα παιδιά για τον αυτισμό και να γίνει το πάζλ το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα.

Τα παιδιά, έμαθαν για τον αυτισμό.

Συνεχίζουμε με το ανθρώπινο πάζλ και ευελπιστούμε ότι θα σπάσουμε το ρεκόρ Γκίνες», δήλωσε η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Καστοριάς, Αριστούλα Ζάγκα.

Στις εκδηλώσεις έδωσαν επίσης το «παρών» και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Καστοριά και άλλες περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας.

«Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη συγκίνηση η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία που ενώνει τα παιδιά της Δυτ. Μακεδονίας, μια εκδήλωση αλληλεγγύης που πάντα τα παιδιά τα παρακινεί για να έχουν μια στάση ζωής, αλληλεγγύης διότι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά στο τέλος όλοι είμαστε ίσοι γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στη ζωή παρά τις   διαφορετικές ικανότητες που διαθέτουμε.

Δεν θα ήθελα να απουσιάσω από μια τέτοια δράση. Στο ενδιαφέρον του Υπουργείου είναι κάθε δράση που ανοίγεται για την προστασία των ατόμων τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα», ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού το οποίο περιλαμβάνει σειρά δραστηριοτήτων , θα ολοκληρωθεί την Κυριακή  31 Μαρτίου.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων της Fur Excellence in Athens, Fashion, Fur & Style 2019 του ΣΕΓ (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Εγκιανιάστηκε ο χώρος του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους & Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς (φωτο)

Τελευταία από Εκδηλώσεις