Πρώτη νίκη της Καστοριάς και με ανατροπή κόντρα στον Πιερικό για τη Γ’ Εθνική! (αποτελέσματα & βαθμολογία)

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε η Καστοριά, επί του αξιόμαχου Περικού με 2-1, κάνοντας την πρώτη της νίκη σε πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, μετά από πολλά χρόνια.

Έχοντας την συμπαράσταση διακοσίων (200) και πλέον φίλων της, παρά την συνεχή βροχή, οι παίκτες της Καστοριάς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δικαίως κατέκτησαν τους τρεις (3) πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Αυτή η νίκη της Καστοριάς είναι ιδιαίτερης σημασίας, γιατί επιτεύχθηκε με ανατροπή του σκορ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι παίκτες της κατέβαλλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ, για ένα τουλάχιστον μισάωρο, όταν η ομάδα έμεινε στο 64΄με δέκα (10) παίκτες, λόγω αποβολής του Ελευθεριάδη, με 2η κίτρινη κάρτα στο 64΄.

Στο α΄ ημίχρονο η Καστοριά μπήκε δυνατά, πίεσε τον αντίπαλο της και προσπάθησε να πετύχει το γρήγορο γκολ. Έτσι, στο 1΄φάουλ του Μαντού, από τα αριστερά, μπλόκαρε ο Γκάρας. Στο 3΄ ωραία προσπάθεια του Σβίρου, από τα δεξιά, που έκανε την σέντρα , ο Tarelli έκανε κοντρόλ και πάσα στον Γκέγκα, το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα ψηλά άουτ. Στο 7΄ την σέντρα του Μαντού από τα δεξιά μπλόκαρε ο Γκάρας. Στο 11΄ μετά από νέα σέντρα του Μαντού, από τα δεξιά, η κεφαλιά του Χασάι, έφυγε ψηλά άουτ. Στο 12΄ την σέντρα του Σβίρου, από τα δεξιά, μπλόκαρε ο Γκάρας. Στο 17΄ ένα κτύπημα φάουλ για τους φιλοξενούμενους έδιωξε η άμυνα. Στο 20΄, ωραία κάθετη πάσα του Μηλιάτη στον Σαββόπουλο, αυτός έσπασε στον Tarelli, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει. Στο 21΄ σε εκτέλεση φάουλ του Μαντού, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 23΄ο Παπαδόπουλος Χρ., μπήκε από τα αριστερά, αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 25, μετά από συνδυασμό Χασάι – Σβίρου, ο τελευταίος έκανε σέντρα , οι αμυντικοί, όμως, απέκρουσαν σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Χασάι και ξανά η άμυνα του Πιερικού, έδιωξε σε κόρνερ. Στην συνέχεια ο Μαντώς έκανε σέντρα από τα αριστερά, αλλά την κεφαλιά του Παναγιωτίδη μπλόκαρε ο Γκάρας. Στο 28΄, σε σέντρα του Χασάι από τα δεξιά, ο Σαββόπουλος απέτυχε να πιάσει την κεφαλιά. Στο 34΄ έγινε το 0-1, κόντρα στην ροη του παιχνιδιού. Μετά από αλλεπάλληλα λάθη της άμυνας της Καστοριάς, ο Κατσαβάκης, έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Κατσιαμήτας με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 40΄ ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, από τα αριστερά, πάσαρε κάθετα στον Μαντώ, αυτός με την μία στον Tarelli, που σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Γκάρας σε κόρνερ.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Καστοριάς μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Πίεσαν τον αντίπαλο τους και κατόρθωσαν στο πρώτο 15λεπτο του β΄ ημιχρόνου να γυρίσουν το παιχνίδι. Στο 47΄ μετά από σέντρα του Σβίρου, δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά ο Χασάι. Στο 54΄ο Μανακίτσας, με σουτ έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1). Στο 58΄ ο Μανακίτσας έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Χασάι έπιασε ανάποδο ψαλίδι, το οποίο απέκρουσε ο Γκάρας σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Χασάι, έδιωξε ο Γκάρας, η μπάλα κατέληξε στον Tarelli, που σούταρε, απέκρουσε, εκ νέου, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων και στην επιστεροφή ο Σαββόπουλος που έγινε αποδέκτης της μπάλας, μέσα στην περιοχή, με πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την Καστοριά (2-1). Στο 65΄ ωραία κάθετη πάσα του Σαββόπουλου από αριστερά στον Tarelli, την σέντρα του οποίου μπλόκαρε ο Γκάρας. Στο 64΄ ο Ελευθεριάδης είδε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη), για φάουλ έξω από την περιοχή. Είχε προηγηθεί μια κίτρινη κάρτα στο 15΄. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πιερικός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τους γηπεδούχους, για την ισοφάριση. Στο 73΄ μετά από σέντρα από τα αριστερά, το πλασέ του Κατσαβάκη, μέσα από την περιοχή, έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 76΄ ο Κατσιαμήτας έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Κοσμίδης. Στο 78΄ ο Χασάι απέκρουσε σέντρα των φιλοξενουμένων από τα αριστερά. Στο 85΄ ωραία μπαλιά του Μαντού για τον Νάκο, αυτός γλίστρησε και δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί. Στο 91΄το σουτ του Tarelli έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Γκάρας. Στο 96΄ νέο σουτ του Tarelli έφυγε ψηλά άουτ. Στο 100΄ ο Πιερικός κέρδισε κόρνερ, έγινε ένα γέμισμα από τα αριστερά, αλλά η φάση σταμάτησε ως οφ-σάιντ.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ. Μαγγιώρου Νικόλαου και των βοηθών του κ.κ. Τσάντα Δημήτριοy και Παπαλάζου Γεώργιου, άπαντες της Ε. Π. Σ. Ηπείρου.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κοσμίδης, Σβίρος (95΄ Κωνσταντίνου), Μαντώς, Χασάι, Παναγιωτίδης, Tarelli, Μηλιάτης (90΄ Κυζερίδης), Ελευθεριάδης, Γκέγκας, Μανακίτσας, Σαββόπουλος (82΄ Νάκος)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γκάρας, Πιτσόλης, Δεληγιάννης, Μαυρίδης (63΄Μιτακίδης), Κυπαρίσσης (82΄Αδαμίδης), Κατσαβάκης, Κατσαμάγκας (82΄Σπαρτιάτης), Παπαδόπουλος Χρ. (63΄Καλαϊτζής), Κατσιαμήτας, Τουλίκας, Νικολαΐδης (63΄Μακρίδης).

Kastoria FC the official

Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής

ΜΑΚΕΔΟΝ. ΦΟΥΦΑ – ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ 0 – 1
ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ – Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 1 – 1
ΣΒΟΡΩΝΟΣ – ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ 2 – 0
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧ. 0 – 5
ΕΘΝ. Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 0 – 0
ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2 – 1
ΚΟΖΑΝΗ – Α.Ο. ΧΑΝΙΩΤΗΣ 4 – 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

4η αγωνιστική
ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ – ΜΑΚΕΔΟΝ. ΦΟΥΦΑ
ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΒΟΡΩΝΟΣ
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧ. – ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ – ΚΟΖΑΝΗ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ – Α.Ο. ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Προηγούμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 28/11

Επόμενο Άρθρο

Υποβολή αιτήσεων στον Δήμο Άργους Ορεστικού για τη δωρεάν χορήγηση τροφίμων και καυσόξυλων

Τελευταία από Αθλητικά

Έγκριση διεξαγωγής αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 19 Απριλίου ως τις 21 Απριλίου 2024

Από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας, Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας