Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου στην Καστοριά με τη συμμετοχή Φοιτητών & μαθητών Λυκείου (φωτο)

Τριάντα φοιτητές και μαθητές Λυκείου από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν στην Α’ Πρότυπη Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν χθές το απόγευμα στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Την δράση διοργανώνει η ομάδα «Let’s Be ΚαστοριάΝέοι».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης της λειτουργίας του Β΄Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο υλοποιείται   σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας μας.

Τα παιδιά, αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και καίριες θέσεις (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης, επικεφαλείς συνδυασμών), συζητούν, προτείνουν και αποφασίζουν για θέματα που αφορούν στην κοινωνία μας.

Η θεματολογία της συνεδρίασης περιλαμβάνει ζητήματα όπως η σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας, με την Αλβανία, η λίμνη της Καστοριάς κ.α.

Στην τελετή   έναρξης έδωσαν το «παρών» και απηύθυναν χαιρετισμούς ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Κίμων Μηταλίδης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νεστορίου Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας για το τροχαίο με τον νεκρό οδηγό ταξί από την Καστοριά

Επόμενο Άρθρο

Σύσκεψη Ζήση Τζηκαλάγια με τον Αντιπεριφερειάρχη & τον Δήμαρχο Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Τί τρέχει στη Μητροπόλεως;

Οδός Μητροπόλεως,περαστικοί διαβάτες στέκονται απέναντι στις άδειες βιτρίνες και συνομιλούν με τα είδωλά τους. Τετάρτη 24