Περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες

Περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες μετά από την τελευταία χαλάρωση των capital controls, δηλαδή μέσα σε διάστημα περίπου ενός μηνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ από εγχώριες τραπεζικές πηγές, πρόκειται για ρευστό που ήταν κυρίως εντός Ελλάδας, ή, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, «ήταν λεφτά που βρίσκονταν στο στρώμα».

Οι συγκεκριμένοι παράγοντες αποδίδουν την «επανεισαγωγή» των 800 εκατ. ευρώ, στο γεγονός, κατά κύριο λόγο, ότι με την τελευταία απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (ΦΕΚ Β’ 2282/22-07-2016), αναλήψεις χωρίς το όριο των 420 ευρώ ανά εβδομάδα μπορούν να πραγματοποιούν όσοι καταθέτουν «φρέσκο» χρήμα στις τράπεζες, καθώς το ποσό που κατατίθεται στις τράπεζες θεωρείται «νέο χρήμα» και δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε περιορισμό.

Πηγή: ysterografa.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον Δήμο Νεστορίου

Επόμενο Άρθρο

Ριζικές αλλαγές και στις λαϊκές αγορές | Ερχεται ηλεκτρονικό μητρώο

Τελευταία από Ελλάδα

Θεσμική Παρέμβαση 10 Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας προς την Κυβέρνηση και το ΥΠ.ΕΝ: Αίτημα για Άμεση Παράταση του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2025»

Σε μια κίνηση υψηλής θεσμικής ευθύνης, δέκα (10) Εργατικά Κέντρα της Μακεδονίας συντονίζουν τη δράση τους και παρεμβαίνουν