Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σπ. Πετρουλάκη: «Παράθυρο της Νεφέλης» και «Εξομολόγηση»

Η «Παναγιά της Φωτιάς», είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη, συγγραφέα των  Best sellers  «Παράθυρο της Νεφέλης» και «Εξομολόγηση».

Το  βιβλίο παρουσιάστηκε στο κοινό της Καστοριάς, κατά τη διάρκεια μιας ζεστής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε  το  Σάββατο  21 Μαΐου στο ξενοδοχείο  Calma Hotel & Spa.

«Το βιβλίο μου μιλάει για τη  ζωή τριών ανδρών οι οποίοι ζουν στη σκιά μιας γυναίκας της γερόντισσας Μαρκέλλας που τη συναντήσαμε στο προηγούμενο βιβλίο στην «Εξομολόγηση».

Σε αυτό,  κυριαρχούν οι  δευτερεύοντες ήρωες της «Εξομολόγησης» και κυρίως ,οι τρεις  άντρες οι οποίοι έζησαν στη σκιά της γερόντισσας Μαρκέλλας.

Είναι ένα  βιβλίο αυτόνομο το οποίο μπορεί να το  διαβάσει χωρίς να αφήσει κενά ο αναγνώστης που  δεν  έχει διαβάσει τη  «Εξομολόγηση». Επισήμανε ο  συγγραφέας  και αναφερόμενος στους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να γράψει  το  μυθιστόρημα δήλωσε: «Είναι σαν οι ήρωες της εξομολόγησης να με ξεσήκωναν. Να μου  ζητούσαν τον λογαριασμό. Αλλά επειδή δεν ήμουν  έτοιμος να πληρώσω αυτόν τον λογαριασμό, έπρεπε να κλείσω όλα τα ανοιχτά μέτωπα που είχα αφήσει .

Ελπίζω να έχει ένα ενδιαφέρον. Ελπίζω να μπορώ να διδάξω πράγματα τα οποία έχω και ο ίδιος διδαχτεί, ελπίζω ο αναγνώστης κλείνοντας το  βιβλίο να το κλείσει με ικανοποίηση. Ικανοποιημένος αναγνώστης είναι για μας τους  συγγραφείς η καλύτερη διαφήμιση».

Για το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη,  η  δημοσιογράφος  Γιάννα Λούσιου και η κοινωνιολόγος – αρθρογράφος Ιωάννα Μανέτα.

«Η Παναγιά της  Φωτιάς δεν είναι ένα  βιβλίο που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι έντονοι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες που σκιαγραφούνται  ξεκάθαρα από τον συγγραφέα, ο διαχωρισμός του καλού από το κακό, οι περιπέτειες και η τελική  δικαίωση των πρωταγωνιστών  είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν θυμίζοντας αρχαία τραγωδία μέσα από την οποία ο αναγνώστης μπορεί να φτάσει  στη λύτρωση». Ανέφερε η  δημοσιογράφος  Γιάννα Λούσιου.

«Πρακτικά η Παναγιά της Φωτιάς είναι ένα εικόνισμα της Παναγιάς  που  σώζεται από  τη φωτιά από έναν ήρωα  του βιβλίου. Διεισδύοντας όμως περισσότερο στην πλοκή, βλέπουμε ότι το  βιβλίο καταγράφει  τις προσπάθειες των ανθρώπων να  βγουν όσο πιο ακέραιοι  γίνεται από τις συμβολικές φωτιές της  ζωής τους, δηλαδή από δύσκολες και πολλές φορές τραγικές  καταστάσεις». Σημείωσε η  κοινωνιολόγος-αρθρογράφος Ιωάννα Μανέτα.

Τη βραδιά έντυσε  μουσικά  ο φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του παραρτήματος ΤΕΙ Καστοριάς και ταλαντούχος μουσικός, Σήφης  Φαομυτάκης ο οποίος κατάγεται από τα Σφακιά της Κρήτης.

Επίσης, στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ως κέρασμα τσικουδιά.

Ελένη  Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Βρέθηκε σε περιοχή της Καστοριάς αθλητικός εξοπλισμός της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας της Ρωσίας που είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα

Επόμενο Άρθρο

Σε διάσκεψη για τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τελευταία από Τοπικά Νέα