ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. – Έκτακτο δελτίο τύπου για τις περιβόητες Λέσχες Καπνιστών από το Υπ. Υγείας

Σε επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις τηλεοπτικές – ραδιοφωνικές ως επίσης και στα δελτία τύπου από τον πρόεδρο του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ενημερώναμε προς πάση κατεύθυνση, ότι ο πρόσφατος αντικαπνιστικός νόμος 4633 του 2018 είναι απόλυτα σαφής και δεν δέχεται παρερμηνείες.

Συγκεκριμένα καταγράφεται επακριβώς ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ δημιουργίας χώρων καπνιστών. Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες περί δημιουργίας λέσχης καπνιστών στο Υπουργείο Υγείας η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΡΧΗ (ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ) δηλώνει επακριβώς τα εξής: «η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων. Οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα αυστηρότατο ενδελεχή και συνολικό έλεγχο.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά τα ανωτέρω γεγονότα και τις άστοχες ενέργειες μερικών φορέων, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται σ’ολόκληρη την επικράτεια και ειδικά στον τομέα των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Παρακαλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να είναι πολύ προσεκτικοί στις διάφορες σκόπιμες παραπλανήσεις και όπως θα αντιλαμβάνονται από τις δηλώσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (για τον Αντικαπνιστικό Νόμο) οι διοικητικές παραβάσεις θα είναι όχι μόνο αυστηρές αλλά θα επιφέρουν και το κλείσιμο του καταστήματος.

ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:

  • Μην πείθεστε από τα διάφορα σχόλια.
  • Επικοινωνήστε με την Αρμόδια Υπηρεσία ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
  • Χρησιμοποιήστε το τηλ. 1142 για πληροφορίες

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Προηγούμενο Άρθρο

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστ/κών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς (20-25/1/20)

Επόμενο Άρθρο

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών στην Φλώρινα

Τελευταία από Ελλάδα