Ο Σύλλογος “Μαζί Σου” στο 4ο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ

/

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 31 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2020, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα ΚΑΡΚΙΝΟΥ,  η  Γενική Συνέλευση και το  Συνέδριο της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ, με σύνθημα “Αποστολή–Καρκίνος” (Cancer–Missiοn).

Η  Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου είναι η συλλογική προσπάθεια των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, εθελοντών, συγγενών και φίλων , η οποία έθεσε τις βάσεις για την ενιαία εκπροσώπησή τους.

Σκοπός της ΕΛΛΟΚ είναι η συμμετοχή  στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε διεθνείς οργανώσεις ασθενών, η συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς της ογκολογικής κοινότητας ,η δημοσιοποίηση των θέσεων και ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας της, οι κοινές δράσεις με τους εμπλεκόμενους στο χώρο του καρκίνου και όλα αυτά  σε συνδυασμό με τη  κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού και σχεδίου δράσης.

Στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ογκολογικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό και  συζητήθηκαν   θέματα που αφορούν στον Καρκίνο, στις νέες τεχνολογίες και στην αξιοποίηση των bigdata και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για την αντιμετώπιση του καρκίνου, στις πολιτικές υγείας, στον εθνικό σχέδιο δράσης για το καρκίνο και στο μητρώο νεοπλασιών καθώς και στην αξία της καινοτομίας στην ογκολογία ,στις νέες θεραπείες της ανοσοογκολογίας και στη γονιμότητα στο καρκίνο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάρτιση των μελών των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, τόσο σε εξειδικευμένα θέματα όσο και σε τομείς οργάνωσης και λειτουργίας που απαιτούν συγκεκριμένες πρακτικές γνώσεις καθώς και στην αναγνώριση του ρόλου και την ανάδειξη της αξίας που έχουν για το σύστημα ογκολογικής περίθαλψης οι οικείοι των ασθενών ως «άτυποι φροντιστές» και η ανταπόκριση της πολιτείας για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την συμμετοχή τους στη φροντίδα των ασθενών.

Το συνέδριο τίμησαν με τη παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς και η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Το Σύλλογο ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» εκπροσώπησαν στο συνέδριο ο Πρόεδρος του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου κ. Μηταράς Νικόλαος και η επίτιμη Πρόεδρος κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία.

Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με τη γενική συνέλευση, της οποίας προήδρευσε η επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» και τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ της ΕΛΛΟΚ.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΟΚ συγκροτήθηκε σε σώμα ως έχει :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Aποστολίδου Καίτη (Πρόεδρος της ECPC- Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασθενών με καρκίνο)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καραβάνα Ιωάννα (Πρόεδρος του  Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καπετανάκης Γιώργος (Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης)

ΤΑΜΙΑΣ: Μιχαλοπούλου Παρασκευή (Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου« Άλμα  Ζωής»

ΜΕΛΗ:  Θεοδωρίδου Μαρία (Γραμματέας του Συλλόγου Ευ Ζω με το Καρκίνο Ηρακλείου Κρήτης)

Ντελιοπούλου Ελένη (τ. Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του « Άλμα  Ζωής» Θεσσαλονίκης)

Στεφανάκη Αγγελική ( ταμίας του Συλλόγου« Άλμα  Ζωής» Πάτρας)

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και την στήριξη των επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών:

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής

Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας

“Μαζί Σου”

Προηγούμενο Άρθρο

Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Ο Πρωτέας έκοψε Βασιλόπιτα και βράβευσε τα παιδιά του Αγωνιστικού Τμήματος (φωτο)

Τελευταία από Τοπικά Νέα