Οι ποδηλάτες που στηρίζουν το οικουμενικό αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα έφθασαν από το Λονδίνο στην Καστοριά (φωτο)

//

Τους πέντε ποδηλάτες, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, από διαφορετικές ποδηλατικές ομάδες,  που ξεκίνησαν  από την Κυριακή 14 Αυγούστου να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, υποδέχτηκαν σήμερα στις 7.15 το απόγευμα, υπό βροχή, στην είσοδο του  πάρκινγκ, έναντι του πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς, Χρυσούλα Φιλίππου και μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620”.

Οι ποδηλάτες (Βασιλική Βουτζαλή, Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Κόρδας, Σταύρος Σούμας και Στέφεν Στράϊκ) μετά από δύσκολες καιρικές συνθήκες, έφθασαν σήμερα το απόγευμα στην Καστοριά από την Ηγουμενίτσα, μέσω Κοτύλης. Όλη η αποστολή, μαζί με τους συνοδούς, θα διανυκτερεύσουν σήμερα στην πόλη μας και αύριο θα αναχωρήσουν για την Θεσ/νίκη, με τελικό προορισμό τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η δράση με τίτλο «Bring Them Back» που διοργανώνεται από το δήμο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την αθλήτρια Βασιλική Βουτζαλή, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το μεγάλο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιλέχθηκε το ποδήλατο ως μέσο διεξαγωγής της διαδρομής λόγω της φύσης του ως μέσο άσκησης, διασκέδασης, αλλά και μετακίνησης χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

(Στη φωτογραφία εικονίζονται οι τρείς από τους 5 ποδηλάτες)

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Καστοριάς: Με νέους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα δημιουργούμε το πρώτο Art Colony στην Καστοριά!

Επόμενο Άρθρο

«Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων ΠΕ Καστοριάς»

Τελευταία από Διεθνή

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Νέα Υόρκη

Σεισμός ταρακούνησε την πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ενώ