«Οι Ανακυκλωσούληδες στο Νηπιαγωγείο» από την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου

 

«Οι Ανακυκλωσούληδες στο Νηπιαγωγείο» , είναι ο τίτλος της δράσης που  υλοποιούν   αυτή τη  στιγμή  σε  12 Νηπιαγωγεία του   Δήμου Καστοριάς η Εθελοντική Ομάδα του  Δήμου και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου.

Πρόκειται  για μια ιδέα μελών της Εθελοντικής Ομάδας  του Δήμου Καστοριάς η οποία στόχο έχει  την ενημέρωση και κυρίως την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για το θέμα της ανακύκλωσης.

Πρωταγωνιστές  είναι οι Ανακυκλωσούληδες,  δηλαδή   πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, χάρτινα και αλουμινένια κουτιά καθώς και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που  ανησυχούν  για το μέλλον τους γι’ αυτό  ζητούν από τα παιδιά να τους  βοηθήσουν ώστε να συνεχίσουν  να είναι  χρήσιμα.

Όπως ανέφερε  το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας του  Δήμου Καστοριάς Όλγα Αντωνίου,   η  δράση  η οποία ξεκίνησε αρχές Μαρτίου και θα διαρκέσει έως το τέλος του Απριλίου, υλοποιείται σε 12 Νηπιαγωγεία του  Δήμου, στα οποία έχει μοιραστεί το  σχετικό υλικό.

« Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο  ζωής  και όχι συνήθεια λίγων ημερών», τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ματούλα Αντωνίου η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια  την Εθελοντική Ομάδα του  Δήμου, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, τους  Σχολικούς  Συμβούλους, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τα παιδιά που συμμετέχουν στη δράση.

Στο τέλος , θα γίνει ένας μικρός   διαγωνισμός με θέμα: «Το κυνήγι της ανακύκλωσης». Τα τρία Νηπιαγωγεία που θα  συγκεντρώσουν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά θα βραβευτούν.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Καταβλήθηκαν 33.325.000 ευρώ για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα 2016-2017 – Αναλυτικός πίνακας

Επόμενο Άρθρο

Για ακόμη μια χρονιά συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Καστοριάς στο Let’s Do It Greece

Τελευταία από Τοπικά Νέα