Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε η δεύτερη δράση της συλλογικής κίνησης πολιτών «στηρίζω την Καστοριά» (φωτο)

/

Καλλωπισμός του σκαλόδρομου επί της 11ης Νοεμβρίου (δίπλα στην Εθνική Τράπεζα), είναι η δεύτερη δράση της συλλογικής κίνησης <Στηρίζω την Καστοριά> που αυθόρμητα δημιουργήθηκε στη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού.

Χάρη στην αποφασιστικότητα, την ηθική και υλική υποστήριξη της δράσης από τον κ. Λαγγιώτη Μάκη αλλά και μελών του <στηρίζω την Καστοριά>, οι οποίοι πίστεψαν στην συνολικότερη πρόταση της κ. Αφροδίτης Ζούρλα για χαρακτηρισμό της Καστοριάς ως <Πόλη των Καλλιτεχνών>, η συγκεκριμένη δράση, την οποία η ίδια συντόνισε, σήμερα ολοκληρώθηκε με την βοήθεια:

  • Καταστημάτων που διέθεσαν χρησιμοποιημένους τενεκέδες που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια.
  • Επαγγελματιών και ερασιτεχνών εικαστικών – ζωγράφων της πόλης μας καθώς και συμπολιτών μας που αγαπούν τη ζωγραφική οι οποίοι ζωγράφισαν τους τενεκέδες με δικά τους χρώματα, χρηματοδοτώντας έτσι έμμεσα τη δράση.
  • Συμπολιτών μας που διέθεσαν τον χρόνο τους για την προετοιμάσια των τενεκέδων, (συλλογή, πλύσιμο, αποθήκευση, αστάρωμα, τρύπημα) αλλά και των άλλων ενεργειών που περιλαμβάνει η σημερινή εκδήλωση όπως εικαστικό δρώμενο (υλικά ζωγραφικής, τραπέζια, καρέκλες), έκθεση φωτογραφίας (φωτογραφικό υλικό, μεταφορά και αποθήκευση σταντ), ανθοφύτευση (προμήθεια λουλουδιών, χώματος, φύτευση) κ.α..

Στην σημερινή επιτυχία έχουν συμβάλλει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Απόζαρι, Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας κ.κ. Τζηκαλάγια Ζήση, βουλευτή ΝΔ, Μουρατίδη Χρήστο, αντιδήμαρχο πολιτισμού – τουρισμού και κ. Παπαναούμ Έλενα, μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας Καστοριάς, καθώς επίσης, τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας κ. Μαρδίρη Θεόδωρο και τον Διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς κ. Χάτσιο Γρηγόριο, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Το έργο που σήμερα ολοκληρώθηκε, αφήνεται κυριολεκτικά, στη διάθεση των πολιτών να το αγκαλιάσουν και να το φροντίσουν.   Η περιφρούρηση και διατήρηση του επαφύεται στην υπευθυνότητα όλων μας. Εξυπακούεται ότι ο Δήμος Καστοριάς θα πρέπει να συμμετέχει στην φροντίδα του συμπεριλαμβάνοντας τον σκαλόδρομο αυτό στο πρόγραμμα των κηπουρών του.

Οι όποιες αλλαγές σε μια κοινωνία επιτυγχάνονται είτε βιαίως, είτε βήμα – βήμα, αργά αλλά σταθερά. Ευχόμαστε η σημερινή κίνηση να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα σημεία της πόλης στα οποία θα εμπλακούν και άλλοι συμπολίτες μας.

#στηρίζωτηνΚαστοριά

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς – Βοΐου του ΚΚΕ για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός Ελλάδα 28/6: Η επίσημη ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα

Τελευταία από Εκδηλώσεις