Μεγάλο το ενδιαφέρον στην παρουσίαση του Τεύχους υποστήριξης ένταξης μνημειακού συμπλέγματος πόλης της Καστοριάς στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

//

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον στην εκδήλωση του Τεύχους υποστήριξης ένταξης μνημειακού συμπλέγματος πόλης της Καστοριάς στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με συντονιστή τον πρόεδρο της Ν.Ε. ΤΕΕ Καστοριάς Δημήτρη Παππά, παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του ξενοδοχείου Έσπερος, την μελέτη και την πρόταση που θα θέσει για να μπει στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το μνημειακό σύμπλεγμα της Καστοριάς.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν γεμάτη και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο και την διαδικασία υποβολής της αίτησης,τα κριτήρια που καθορίζουν την ένταξη στον κατάλογο, τα βήματα ένα προς ένα για την υποβολή της υποψηφιότητας καθώς και τα οφέλη για την Καστοριά, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση.

Να σημειώσουμε ότι και άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν αντίστοιχες μελέτες και όλες μαζί θα ελεγχθούν και θα αξιολογηθούν από Εθνικό Συμβούλιο στην χώρα μας ούτως ώστε να επιλεγεί η πιο πλήρης αίτηση και να προχωρήσει στο να μπει στον κατάλογο της UNESCO.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η Καστοριά πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για αυτό, αφού τα πολιτιστικά της μνημεία σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του φυσικού της πλούτου αλλά και την ιστορία της, αποπνέουν μια αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η παρουσίαση του τεύχους θα βρίσκεται σύντομα στην πλατφόρμα visit kastoria.

Δημήτρης Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση μνήμης για τους 280 Κλεισουριώτες θύματα των γερμανών κατακτητών της 5ης Απριλίου 1944 (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Επόμενο Άρθρο

Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Καστοριάς ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης (σειρά φωτογραφιών)

Τελευταία από Εκδηλώσεις