Κ. Σακελλαροπούλου: «Η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες»

Χωρίς εκδηλώσεις και χωρίς την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία τιμάται η φετινή επέτειος για την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου για λόγους δημόσιας υγείας. Στεφάνι κατέθεσε στις 9 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία δήλωσε ότι «η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης». Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε και ο Πρωθυπουργός.

Στο Πάρκο Ελευθερίας, στο πρώην ΕΑΤ ΕΣΑΤ τους πεσόντες τίμησε πρίν λίγη ώρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στις 10.30 ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά. Στεφάνια θα καταθέσουν και αντιπροσωπείες των υπολοίπων κομμάτων.

Δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.

Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης.

Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας».

ert.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εξιχνίαση απάτης σε περιοχή της Πτολεμαΐδας

Επόμενο Άρθρο

Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ – Τι προβλέπει η τροπολογία

Τελευταία από Ελλάδα