Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που διοργανώνει ανά την Ελλάδα, με αφορμή την πανελλαδική απεργία που κήρυξε για τις 17 Απριλίου .
Στην επίσκεψη του κλιμακίου καθώς και στην απεργιακή κινητοποίηση, αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς Σάκης Παπανδρέου και Γιώργος Μαλέας αντίστοιχα .
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, από τον χώρο της λαϊκής αγοράς. Εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, θα διανείμουν στους πολίτες φυλλάδια σχετικά με τις θέσεις των συνδικάτων για διάφορα φλέγοντα θέματα όπως η ακρίβεια, ανεργία κ.λ.π.
Το βράδυ, στον χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της περιοχής μας.
Σχετικά με την απόφαση της ΓΣΕΕ να μην συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φεβρουαρίου, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: « Η εκδήλωση στην πόλη μας κατά σύμπτωση γίνεται την ημέρα που θα πραγματοποιήσει απεργία η ΑΔΕΔΥ.
Η πρόταση της ΓΣΕΕ ήταν να προκηρυχθεί απεργία για τις 17 Απριλίου.
Στις 28 Φεβρουαρίου, τιμάται η μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει εκείνη την ημέρα να γίνει « εκμετάλλευση» αυτού του τραγικού γεγονότος».
« Τρεις μήνες νωρίτερα η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 17 Απριλίου. Στοχευμένα και με θέματα που ταλανίζουν όλη την κοινωνία μας, όπως είναι η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί.
Το δεύτερο διεκδικητικό πλαίσιο αυτής της απεργίας είναι να επανέλθουν σε πλήρη εφαρμογή οι Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλέας.
fonikastorias.gr – Ε.Ψ.
