Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς για μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία

24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καστοριάς καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και για να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας.

Με αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Το ωράριο, οι συλλογικές συμβάσεις, οι Κυριακές, οι υπερωρίες, το ΣΕΠΕ, το δικαίωμα της απεργίας, είναι οι «εγκληματικές αλλαγές» που δεν γίνονται για το καλό́ των εργαζομένων -όπως λένε ξεδιάντροπα η Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης- αλλά́ γίνονται εναντίον και σε βάρος των εργαζομένων.

Είναι ένα νομοσχέδιο που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα μετατρέπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αντί να το αναβαθμίσει, με αποτέλεσμα να μένουν οι εργαζόμενοι ακόμα περισσότερο έκθετοι απέναντι στους εργοδότες, σε μια περίοδο ήδη οξυμένης παραβατικότητας στην αγορά.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με μόχθο και αγώνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, ανάπτυξη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Ορθή επανάληψη ΕΟΔΥ: 890 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην χώρα μας – 15 ακόμα θάνατοι – 381 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο διδασκαλίας στα Δημοτικά – Εντάσσονται νέα μαθήματα (έγγραφο)

Τελευταία από Τοπικά Νέα