«Η Καστοριά θυμάται και τιμά!» (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

/

Σε μιά φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου Καστοριάς, εκδήλωση τιμής και μνήμης στον αείμνηστο ποδοσφαιριστή της ιστορικής ομάδας της Καστοριάς Τάκη Αργυρό «Η Καστοριά θυμάται και τιμά!». Μια πολύ όμορφη εκδήλωση – την πρωτοβουλία της οποίας είχε ο ένθερμος φίλαθλος και φίλος της «Καστοριάς» Στράτος Μορφίδης – στο πλαίσιο της οποίας έγινε οπτική παρουσίαση του Β’ ΤΟΜΟΥ “Εικόνες καί Μνήμες του ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥ ποδοσφαίρου” του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΤΟΥ, μια εξαιρετική δουλειά, για την οποία τον συνεχάρησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, που αναφέρεται στο κύπελλο Ελλάδος 1980 και γενικότερα στην ποδοσφαιρική ιστορία της Καστοριάς από το 1974 έως και το πρόσφατο παρελθόν και ακολούθησαν απονομές αναμνηστικών φανέλων στους ποδοσφαιριστές της Κυπελλούχου Ελλάδος 1980 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και σε άλλους βετεράνους.

Τις αναμνηστικές φανέλες των απόντων, παρέλαβαν εκπρόσωποί τους.

Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση ήταν ο Δήμος Καστοριάς, η Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας (Π.Ε. Καστοριάς) και η ΕΠΣ Καστοριάς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης ο οποίος και ανακοίνωσε την δέσμευσή του για λειτουργία Μουσείου Ιστορίας της «ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ» αλλά και ονοματοδοσία πλατείας στην Κυπελλούχο «ΚΑΣΤΟΡΙΑ», ο πρόεδρος της Κυπελλούχου 1980 Γιώργος Χαλκίδης (στον οποίο απένειμε τιμητική πλακέταο Στράτος Μορφίδης), ο Αρχηγός της ομάδας Γιώργος Παράσχος, ο πρ. βουλευτής Καστοριάς Ζ. Τζηκαλάγιας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Αθ. Ρήμος, ο εκπρόσωπος της σημερινής ομάδας της Καστοριάς Βασ. Χριστόπουλος, ο Στράτος Μορφίδης, ο Παν. Μπάτος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τραπεζανίδης (Προϊστάμενος τού αθλητικού τμήματος τίς ΕΡΤ 3) και ο γιός του αείμνηστου Τάκη Αργυρού Στέλιος, ενώ τον λόγο πήραν βετεράνοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Καστοριάς Δημ. Εμμανουηλίδης.

Να σημειώσουμε, ότι σε περίοπτη θέση στο Δημαρχείο Καστοριάς, δεσπόζει αντίγραφο του Κυπέλλου της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ που κατέκτησε η ομάδα το 1980, καθώς και φωτογραφία της.

Στις 18.00 σήμερα το απόγευμα, στο Δ.Α.Κ Καστοριάς, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας προς τιμή του ΤΑΚΗ ΑΡΓΥΡΟΥ, μεταξύ των παλαίμαχων ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ.

fonikastorias.gr Σ.Ι.

Προηγούμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 10/6

Επόμενο Άρθρο

Τα δρομολόγια της κινητής αστυνομικής μονάδας για την επόμενη εβδομάδα στην ΠΕ Καστοριάς (12/6-17/6)

Τελευταία από Αθλητικά