Ζ. Τζηκαλάγιας: Καμμία ανησυχία για αναδρομική αναζήτηση είσπραξης ΦΠΑ από εξαγωγές στη Ρωσία και λοιπές τρίτες χώρες

Άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην πρωινή μου συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών για θέματα φορολογικής πολιτικής κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, στο καυτό επίκαιρο θέμα που απασχολεί τους επιχειρηματίες της γούνας. Πληροφορούμε λοιπόν όλους τους ανησυχούντες:

1) η απαλλαγή του ΦΠΑ για τις εξαγωγές γινόταν ορθώς με τα άρθρα 24 και 28 του Ν.2859/2020. Η Ε.2181/2020-5Νοε 2020 ,σε καμμιά περίπτωση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. Όπου εφαρμόζεται θα αφορά τις εξαγωγές του 2021, 2022 κλπ.

2) ο κ. Υφυπουργός έδωσε εντολή σε συνεργασία με την Κεντρική Διεύθυνση των Τελωνείων, να δοθεί η αυτονόητα αναμενόμενη (λόγω απαγόρευσης των εξαγωγών) παράταση του χρονικού ορίου επανεξαγωγής και απαλλακτικού για το ΦΠΑ, για δέρματα γούνας που εκτελωνίσθηκαν από τρίτες χώρες.

Γραφείο Ζήση Τζηκαλάγια

Προηγούμενο Άρθρο

Τροχαία: Βαρύς φόρος αίματος – Πάνω από 6.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο την τελευταία 10ετία στην ΕΕ

Επόμενο Άρθρο

Την Τετάρτη 5/10/2022 και ώρα 12.30μ.μ μπροστά από το κτίριο της Π.Ε. Καστοριάς η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενέργεια (φωτο)

Τελευταία από Γούνα