Ευρεία σύσκεψη στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για τις συνέπειες στον κλάδο από τον πόλεμο στην Ουκρανία (φωτογραφίες)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εκπροσωπώντας τα Πρωτοβάθμια Μέλη της που πλήττονται κατά 95% από τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που είναι οι κατεξοχήν χώρες κατανάλωσης ενδυμάτων γούνας και σε συνέχεια όλων των ενεργειών που υλοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα, συγκάλεσε και πραγματοποίησε  το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία της Ε.Ο.Γ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να επιβάλει πακέτο οικονομικών και ατομικών κυρώσεων σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Μεταξύ των άλλων απαγορεύονται από την Ε.Ε. οι εξαγωγές σε είδη πολυτελείας με σκοπό να πληγούν άμεσα οι ρωσικές ελίτ.

Στην παρούσα φάση διακυβεύονται εκατοντάδες θέσεις εργαζομένων και είναι κυριολεκτικά στον αέρα δεκάδες επιχειρήσεις, με το μέλλον της βιωσιμότητάς τους να διαγράφεται αβέβαιο.

Είναι πλεονασμός να αναφερθεί  εκ νέου τη δεκαετή οικονομική κρίση και τη διετή υγειονομική κρίση, οι οποίες ήδη έχουν επιβαρύνει σε μεγάλο ποσοστό την όλη κατάσταση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, όπως επίσης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων της Π.Δ.Μ., φορέων και συλλόγων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Άκης Τσούκας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας, η οποία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών. Τον λόγο πήραν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία όπου και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον του κλάδου και ζήτησαν να παρθούν άμεσα λύσεις.

Οι πολιτικοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι η γουνοποιία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγικό κλάδο της Δυτικής Μακεδονίας και για το λόγο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας έκανε λόγο για «Ιστορική συνάντηση σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή». Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πίεση ούτως ώστε να κερδηθούν οι διεκδικήσεις του κλάδου, οι οποίες άλλωστε είναι αυτονόητες.

Μετά το τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε μεταξύ των άλλων:

  • Η σύνταξη εγγράφου προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη  με τα αιτήματα του κλάδου και άμεση δια ζώσης συνάντηση.
  • Η στήριξη των εργαζομένων  και των επιχειρήσεων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας με κάθε τρόπο και μέσο.

ΕΟΓ

Προηγούμενο Άρθρο

Αγιασμός του προγράμματος Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο στην Ι.Μ. Καστορίας

Επόμενο Άρθρο

66 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα 21/03 στην ΠΕ Καστοριάς – Δείτε την κατανομή πανελλαδικά

Τελευταία από Γούνα

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς: Δίπλα στους γουνοποιούς που δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποζημίωσης εξαιτίας του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στα δίκαια

Αναδιάρθρωση Δ.Σ. Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΤΣΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         ΓΙΩΡΑΣ ΝΑΟΥΜ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                    ΜΗΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΜΙΑΣ                                                       ΚΥΡΙΑΖΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.                                                ΓΚΙΑΤΑΣ