Ενημέρωση εμπλεκομένων φορέων της Καστοριάς για τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από την κρουαζιέρα (φωτο)

//

Ενημέρωση για την δυναμική της κρουαζιέρας και για τις προοπτικές διασύνδεσης με το τουριστικό προϊόν της Βορείου Ελλάδας

Πρώτος σταθμός η Καστοριά, η βυζαντινή αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας

Η κρουαζιέρα αποτελεί μία σημαντική δραστηριότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας. Από το 2021, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (home port). Οι αφίξεις για το 2022 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ενώ το 2023 ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, που αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπολογίζονται στα 75.

Στο πλαίσιο αυτό, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, σε αγαστή  συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ξεκινάει ένα δυνατό project για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς.

Με πρωτοβουλία της Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρίας Αντωνίου πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καλέστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Καστοριάς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από την κρουαζιέρα.

Εκπρόσωποι της εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους ένα στοχευμένο πλάνο δράσης γύρω από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και πώς μπορεί η κάθε περιοχή να αξιοποιήσει προς όφελός της τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει για να προσελκύσει μεγάλο όγκο τουριστών που καταφθάνουν στην χώρα μας.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

«Υπάρχουν πολλοί προορισμοί που μπορούμε να αναπτύξουμε και η Καστοριά μας είναι ένας από αυτούς. Στόχος να αναδειχθούν περιοχές και κρυμμένοι θησαυροί. Ευχαριστώ θερμά τους φορείς της Καστοριάς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στη συνάντηση γνωριμίας εν πλω. Ευχαριστώ επίσης την Διοίκηση του ΟΛΘ, που αφουγκράστηκε την πρότασή μου καθώς και τους εκπροσώπους της εταιρείας Celestyal Cruises για την ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των προορισμών, των εμπειριών (της παράδοσης, του πολιτισμού, της γαστρονομίας) και των πλεονεκτημάτων που διαθέτει κάθε περιοχή που θέλει να αναδείξει το τουριστικό της προϊόν και να προσελκύσει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο δράσης και στην Καστοριά που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. Με συντονισμένη προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να εκτοξεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν».

Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού

Προηγούμενο Άρθρο

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» 18, 19 και 20 Νοεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παράταση ως και τα τέλη Νοεμβρίου στην έκπτωση από τις εταιρείες

Τελευταία από Ελλάδα