ΕΛΜΕ Καστοριάς: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια!

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Καστοριάς την Τρίτη 21/1 στις 13:30

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του νεοφιλελευθερισμού και σε συνέχεια των αντιδραστικών ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (προσοντολόγιο), φέρνει αιφνιδιαστικά διάταξη για ψήφιση στη βουλή, που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 του Συντάγματος, που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάνοντας δεκτά τα πτυχία κολεγίων για τον διορισμό εκπαιδευτικών στο δημόσιο. Η απαράδεκτη και δόλια αυτή επιλογή θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. Επίσης, στο όνομα μιας κατ’ επίφαση αριστείας, δρομολογεί τη βάση του 10 και την τράπεζα θεμάτων, ενώ προχωράει στην ελάττωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια ενισχύοντας έτσι με όλους τους τρόπους  την ιδιωτική εκπαίδευση, τους επιχειρηματίες και τους σχολάρχες. Η ανενδοίαστη εμπορευματοποίηση των πτυχίων συνδυάζεται με διαρκείς επιθέσεις προς την δημόσια εκπαίδευση κατασυκοφαντώντας με κάθε ευκαιρία την ίδια, τους εκπαιδευτικούς και τους /τις μαθητές /τριες.

Τέλος, η σύνδεση μέρους της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση θα οδηγήσει στην υποβάθμιση πανεπιστημίων και σε συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει με σαφήνεια τι θα ακολουθήσει με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς απαιτεί την άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών διατάξεων του νομοσχεδίου και καλεί όλους του συναδέλφους, συλλόγους, ομοσπονδίες, φορείς, γονείς και μαθητές να αντισταθούμε στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Καστοριάς την Τρίτη 21/1 στις 13:30.

Προηγούμενο Άρθρο

Στην «Ομόνοια» ήταν αφιερωμένη η 57η τελετή απονομής υποτροφιών των Καστοριέων (φωτο+video)

Επόμενο Άρθρο

Μοναδικός αριθμός στις νέες ταυτότητες ο ΑΦΜ

Τελευταία από Τοπικά Νέα