Εγκαινιάστηκε στο Ενυδρείο – ΚΠΕ η Έκθεση Τροχαίας Καστοριάς (φωτογραφίες+video)

/

Με την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, που τέλεσε τον Αγιασμό, της Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεοδ. Καρυπίδη, λοιπών πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών και μαθητών, εγκαινιάστηκε πρίν από λίγο, στο Ενυδρείο – ΚΠΕ, η Έκθεση Τροχαίας Καστοριάς, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, η οποία θα είναι ανοικτή από τις 09.00 έως τις 14.00, τα παιδιά θα εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβαίνοντες σε οποιοδήποτε όχημα. Παράλληλα, θα τους δοθεί η ευκαιρία να λάβουν εικόνες και βιωματικές εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να εμπεδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης υπάρχουν ζωγραφιές και διάφορες άλλες κατασκευές, (μακέτες, κολάζ κ.λ.π.) που δημιούργησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Επίσης, υπάρχουν προσομοιωτής σύγκρουσης, ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης και τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ενώ σε αμφιθεατρική αίθουσα θα προβάλλεται ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό.

Παράλληλα, τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Έκθεση θα εκπαιδευτούν ως προς τον ορθό τρόπο οδήγησης και μεταφοράς επιβάτη με τη χρήση ειδικών παιδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν για τον τεχνικό εξοπλισμό της Τροχαίας και θα λάβουν, σχετικά με το αντικείμενο της Έκθεσης, αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθούν δηλώσεις του Δ/τή Τροχαίας και του Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης κ.κ. Στυλιανού Τσαταλπά και Ευθ. Αμαραντίδη

 

Προηγούμενο Άρθρο

Την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού τιμά η Google με το Doodle της

Επόμενο Άρθρο

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Pub Quiz στο La Maison!

Μετά την επιτυχία του 1ου Pub Quiz, πάμε με φόρα για το 2ο, την Τετάρτη 27