Ανακοίνωση – ευχαριστήριο Π.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ Καστοριάς (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες 2 Ιούλιου στις 8 το βράδυ η πρώτη κοινή εθελοντική προσπάθεια καλλωπισμού της πλατείας Ομονοίας και της Μητροπόλεως από τους Συλλόγους της περιοχής (Αθ. Χριστόπουλος, Αρμονία, Τσαρσί και Ομόνοια) με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Καλλινίκου, αλλά και όλων των συμπολιτών μας και των κατοίκων της περιοχής κυρίως, μικρούς και μεγάλους!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Σεβασμιώτατο για την τιμητική παρουσία και ευλογία του, μαζί με τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, που προσέφεραν άνθη και γλάστρες για το σκοπό της δράσης. Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να προσχωρήσει το έργο του εκκλησιαστικού μουσείου στο κτίριο δίπλα από του Ρόντση και να αναδειχθεί η βιβλιοθήκη της Ι.Μητροπολεως.
Την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς, κ. Χαρούλα Κουράκλη, για τη στήριξη, τα άνθη, τις γλάστρες και το χώμα που φρόντισε να μας εφοδιάζει και επωμίστηκε το κόστος τους.
Τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, κ. Διονύσιο Λίτσκα για τη συμπαράσταση και συνδρομή του στη καθαριότητα και καλλωπισμό της περιοχής μας. Τη ΔΕΥΑΚ που θα φροντίζει για το πότισμα, μαζί με εμάς.
Όλους τους ανώνυμους κατοίκους της γειτονιάς που παρευρέθηκαν και έφεραν τα λουλούδια και τις γλάστρες τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα. Ειδικά, ευχαριστούμε τα μικρά παιδιά που βοήθησαν πάρα πολύ και χαρήκαμε με τη χαρά τους!
Την αγαπητή κ.Μαρούλα Βέργου Γκαμπέση, ιθύνων νου της προσπάθειας αυτής, που οργάνωσε τη δράση και συνέβαλε τα μέγιστα για την πραγματοποίησή της.
Τους Συλλόγους της περιοχής Αθανάσιο Χριστόπουλο, Αρμονία και Τσαρσί, τα μέλη των οποίων αγκάλιασαν τη δράση και έμπρακτα συνέβαλαν στην επιτυχή της έκβαση, με τα υλικά που προσέφεραν και το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Την πρωτοβουλία “ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΣΤΟΡΙΑ” και την επικεφαλής αυτής κ. Αφροδίτη Ζούρλα, για την παραχώρηση των ζωγραφισμένων τενεκέδων – γλαστρών.
Το κατάστημα τυροκομικών “Αβέλλας” για την παραχώρηση των αδειών τενεκέδων που μετατράπηκαν σε γλάστρες καθώς & το κατάστημα «Φικος» Ευαγγελία-Αικατερίνη Τούφα !!!
Τα μέλη του συλλόγου μας, Βαγγέλη Πανταζή, Βιβή Μαρδίρη, Κλεονίκη Παυλή – Κακαγιάννη, Γιώργο και Ειρήνη Μήκα, Μαλαματή Δούμα, Δήμητρα Σουγκάρη, Ειρήνη και Κωνσταντίνο Κακαγιάννη για την προσπάθεια και την πολύτιμη βοήθειά τους με κάθε τρόπο!
Ευχόμαστε, η συμβολική αυτή εκδήλωση, να σημάνει την απαρχή και άλλων παρόμοιων κοινών δράσεων για το καλό της “μαραζωμένης” και “ξεχασμένης” περιοχής μας. Τη συμμετοχή και περισσότερων κατοίκων που πραγματικά θέλουν να πάρει χρώμα η περιοχή, πάρα τα τεράστια προβλήματά της. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά με ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα… θέλει δράση και συνεργασία όλων. Οι αρμόδιοι φορείς (Δήμος, Περιφέρεια) να ακούσουν ξανά και ξανά, όσο και αν καταντάει γραφικό, τα αιτήματα για αναβάθμιση της περιοχής, εντάσσοντας πολιτιστικές δράσεις και στην περιοχή μας. Να εξεταστούν πιο θερμά τα αιτήματα μας καθώς χρειάζονται άμεσα ενέργειες που θα βοηθήσουν και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης μας.
Να είστε όλοι καλά. Θα βρεθούμε στην επόμενη δράση!
Με τιμή,
Για το ΔΣ του Συλλόγου Ομόνοια
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κακαγιάννης
Η Γ. Γραμματέας
Βιβή Μαρδίρη
Προηγούμενο Άρθρο

Ακούστε το spot για το 42ο River Party Reboot!

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 11.629 κρούσματα, 98 διασωληνωμένοι και 26 θάνατοι σήμερα

Τελευταία από Τοπικά Νέα