Κατεστραμμένος σε πολλά σημεία του, παραμένει εδώ και πολλούς μήνες, ο παρόχθιος φράχτης για τις χήνες, επί της Λεωφ. των Κύκνων, με αποτέλεσμα, αυτές να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, σε πεζούς και οδηγούς.
Ο εν λόγω φράχτης, είχε κατασκευαστεί, μετά από επισήμανση της «ΦΩΝΗΣ», το 2011, από την δημοτική αρχή του κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδη και είχε κάνει σ’ ένα μεγάλο βαθμό τη «δουλειά του». Η κατασκευή του, όπως δείχνουν οι τότε φωτογραφίες μας (ΦΩΤΟ 1 & ΦΩΤΟ 2), είχε ξεκινήσει από το τέλος και μετά του πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας, σήμερα ΠΕ, επί της Λεωφ. των Κύκνων και έφθασε μέχρι απέναντι από το εμπορικό κέντρο, σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια ο παρόχθιος φράχτης, συντηρήθηκε κατά διαστήματα και επεκτάθηκε μέχρι τον χώρο αναψυχής – πάρκο, απέναντι από την ΔΕΗ, όπου και σταμάτησε πλέον εκεί. Πρόθεση πάντως της τότε δημοτικής αρχής, ήταν να επεκταθεί μέχρι το Ναυταθλητικό Κέντρο, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.
Ο φράχτης λοιπόν, από την μιά μεριά προστατεύει, πτηνά και οδηγούς, από τον κίνδυνο, τα μέν πρώτα να βρεθούν κάτω από τις ρόδες των διερχόμενων αυτοκινήτων, μιά που πολύ συχνά βρίσκονταν στον δρόμο της Λεωφ. των Κύκνων αλλά και τους οδηγούς, από πιθανό τροχαίο ατύχημα, εξαιτίας αυτών.
Από την άλλη, το πεζοδρόμιο και οι χώροι αναψυχής που υπάρχουν κατά μήκος της Λεωφ. των Κύκνων θα είναι καθαροί από τις ακαθαρσίες τους , ώστε οι μεν περιπατητές να πραγματοποιούν, χωρίς να δυσανασχετούν, τον περίπατό τους, οι δε υπόλοιποι επισκέπτες και τα μικρά παιδιά, να απολαμβάνουν στιγμές, χωρίς κίνδυνο για την υγεία τους.
Οι εικόνες όμως αυτές, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες φωτογραφίες μας, με τον κατεστραμμένο φράχτη και με τις χήνες να βολτάρουν ανεξέλεγκτα, να λερώνουν με τις ακαθαρσίες τους πεζοδρόμιο, πάρκα, χώρους αναψυχής, πάρκινγκ και να γίνονται επικίνδυνες για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, δεν συνάδουν σε μιά τουριστική πόλη.
Νομίζουμε πώς η νέα δημοτική μας αρχή – η οποία έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής για μιά όμορφη και καθαρή πόλη – θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επιδιόρθωση – συντήρηση και επέκταση του φράχτη, μέχρι το Ναυταθλητικό μας Κέντρο ή δυνατόν, αφήνοντας κάποιους χώρους, περιφραγμένους όμως, που να μπορούν οι χήνες να συγκεντρώνονται, πρός τέρψη των επισκεπτών και των μικρών παιδιών, καθώς επίσης βέβαια και με πρόβλεψη πρόσβασης των ιδιοκτητών που έχουν ελλιμενισμένες τις βάρκες τους στα σημεία αυτά.
fonikastorias.gr Στέργιος Γ. Ιατρού















