Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, διατράνωσαν οι φοιτητές της Καστοριάς (φωτογραφίες)

Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, διατράνωσαν οι φοιτητές της Καστοριάς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πριν από  λίγο, μπροστά από το κτίριο της Π.Ε Καστοριάς.

Η εκδήλωση έγινε ύστερα από κάλεσμα που απηύθυνε ο Σύλλογος Φοιτητών Καστοριάς, προς τους φοιτητές και τους φορείς της περιοχής μας.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να αγωνιστούμε ενάντια  στο σχέδιο της κυβέρνησης  αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Είναι μεγάλος αγώνας αυτός που πρόκειται να δώσουν  οι φοιτητές για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Για το πώς μπορούμε να  διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Είναι πραγματικά  θλιβερό, το ότι η παιδεία εμπορευματοποιείται. Μιλάμε για την εμπορευματοποίηση της παιδείας, ένα πράγμα το οποίο σε καμιά κοινωνία δεν θα έπρεπε να το συζητάμε.

Δεν είναι ταξικό. Δεν είναι κοινωνικό. Έχει μία άλλη μορφή. Ο σκοπός για τον οποίο γίνεται είναι πολιτικός.

Γι’ αυτό λοιπόν, καλούμε όλους τους πολίτες της Καστοριάς, τους φοιτητές, τους συνδικαλιστές, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, να αγωνιστούνε δίπλα μας, για να  διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της νέας  γενιάς», δήλωσε ο φοιτητής, Απόστολός  Σκαμνός.

«Διαδηλώνουμε σήμερα για ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα έπρεπε να καίει όλους τους φοιτητές, τους καθηγητές και όλες τις πανεπιστημιακές σχολές κυρίως αυτές που λειτουργούν στις μικρές πόλεις. Το άρθρο 16 του Συντάγματος, θα επηρεάσει αρνητικά  τις  μικρές πόλεις όπως είναι η Καστοριά, όπου ήδη έχουμε έναν πολύ μικρό αριθμό φοιτητών και ο οποίος με τον καιρό θα  γίνει ακόμη μικρότερος.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε  να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και  όχι μόνο, δεν είναι εφικτή.

Δεν γίνεται κάθε 17 Νοέμβρη να βγαίνουμε στους δρόμους και να  φωνάζουμε ότι θέλουμε δωρεάν παιδεία και υγεία και αυτή την στιγμή, το κράτος να θέλει να πάρει από εμάς αυτά τα ουσιώδη δικαιώματα», ανέφερε η φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου  Δυτικής Μακεδονίας – Παράρτημα Καστοριάς, Νταϊάνα Γιέρις.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους φοιτητές εκπρόσωποι  φορέων της Καστοριάς.

 fonikastorias.gr Δ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη για την απώλεια του Λουκά Σαμαρά

Επόμενο Άρθρο

Πέθανε ο Ελληνοαμερικάνος- Καστοριανής καταγωγής-καλλιτέχνης Λουκάς Σαμαράς

Τελευταία από Uncategorized