Χρ. Γκοσλιόπουλος: “Καλωσορίζουμε το νέο Μητροπολίτη στον ιστορικό και ακριτικό μας τόπο”

Χειροτονήθηκε σήμερα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ο εκλεγείς από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης Καστορίαςκ.κ. Καλλίνικος.

Αναγνωρίζουμε, την αξιοσύνη του και τον καλωσορίζουμε στον ιστορικό και ακριτικό μας τόπο με αισθήματα χαράς, αγάπης και σεβασμού.

Ελπίζουμε όλοι, λαός και κλήρος, ότι ο νέος Μητροπολίτης θα ακολουθήσει το παράδειγμα σεμνότητας του προκατόχου του Μακαριστού κυρού Σεραφείμ, αλλά και όλων των εμπνευσμένων Ιεραρχών που υπηρέτησαν στο παρελθόν τον τόπο αυτόν και άρα η δική του διακονία και πνευματική καθοδήγηση θα είναι αντάξια των καλύτερων στιγμών αυτών.

Πιστεύουμε ότι με τον λόγο, τη δράση και τις πρωτοβουλίες του θα σταθεί, από την πλευρά της Εκκλησίας, δίπλα στον χειμαζόμενο λαό της Καστοριάς, θα λειτουργήσει ως ένας σύγχρονος πνευματικός ηγέτης του τόπου και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που απαιτούν οι δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας.

Ευχόμαστε από την καρδιά μας να έχει ένα θεάρεστο, δημιουργικό και εποικοδομητικό έργο προς όφελος της Εκκλησίας και του λαού της Καστοριάς.

Χρήστος Γκοσλιόπουλος

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας

Επόμενο Άρθρο

Χρυσή η Στέλλα Νάτσιουλα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Τελευταία από Τοπικά Νέα