Χρ. Γκοσλιόπουλος για φεστιβάλ Γράμμου: “Να δώσουμε επιτέλους ένα ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν στους κατοίκους αυτής της παραμεθώριας περιοχής”

//

Φεστιβάλ  Γράμμου διοργανώνει για πρώτη φορά ο  Δήμος Νεστορίου. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ, με ποικιλία εκδηλώσεων οι οποίες θα  πραγματοποιούνται κάθε  χρόνο στις περιοχές του Δήμου και θα διαρκούν από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Στα χαρακτηριστικά και στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γράμμου αναφέρθηκαν ο  δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ιωάννα Νταούτη κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι  στην Π.Ε Καστοριάς.

“Επιχειρούμε να κάνουμε ένα καινούργιο πολιτιστικό μοντέλο το οποίο  θα έχει τρία  χαρακτηριστικά. Ποιοτικές εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των τεχνών ( θέατρο, κινηματογράφο, συνέδρια, εικαστικά , εργαστήρια για παιδιά. Το δεύτερο είναι η χρονική του  διάρκεια . Θα  γίνεται κάθε  χρόνο από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και το τρίτο είναι η  χωρική του επέκταση. Δηλαδή θα γίνεται σε πολλές περιοχές του Δήμου. Σε πολλά σημεία του  Δήμου τα οποία θέλουμε να τα αναδείξουμε, θέλουμε να τα  προβάλλουμε. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι υποδομές να γίνονται εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ  Γράμμου είναι ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που έχει  και ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ο στόχος του  φεστιβάλ είναι τριπλός. Να δώσουμε επιτέλους ένα ποιοτικό  πολιτιστικό προϊόν  στους κατοίκους αυτής της παραμεθώριας περιοχής, γιατί  δεν μπορεί να είναι κάτοικοι Β΄κατηγορίας  όπως είμαστε  σε πάρα πολλά επίπεδα. Αποφάσισε λοιπόν ο  Δήμος να καταβάλλει μια προσπάθεια κι αυτό, θα γίνεται κάθε χρόνο πράξη με καλύτερο τρόπο, για να  δώσει ένα πολιτιστικό προϊόν. Ο δεύτερος στόχος μας είναι αυτές οι εκδηλώσεις να   συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του  τόπου μας. Ο  τελευταίος στόχος είναι να προβάλλουμε μέσα από τις εκδηλώσεις  αυτές κάποιες περιοχές του  Δήμου μας οι οποίες συμβολίζουν κάτι. Φέτος για παράδειγμα θα έχουμε εκδήλωση στις Αρένες. Θέλουμε να τις αναδείξουμε και να τις προβάλουμε και μέσα από τις εκδηλώσεις. Φέτος θα γίνουν   σε  τέσσερα χωριά, στο Νεστόριο, την Διποταμία, το Επταχώρι και το Κρανοχώρι.

Γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Για πρώτη  φορά επιχειρούμε κάτι τέτοιο με πενιχρά έσοδα  και  γι΄αυτό, χαιρόμαστε και καμαρώνουμε. Δεν έχει  γίνει ποτέ   τέτοιο πλαίσιο   εκδηλώσεων σε τέτοια χρονική διάρκεια “, υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ο  δήμαρχος Νεστορίου  Χρήστος Γκοσλιόπουλος  και πρόσθεσε ότι  το  RIVER PARTY  δεν καταργείται αλλά δεν έγινε πέρσι και  φέτος, λόγω της πανδημίας. Ανακοίνωσε ότι και αυτό θα ενταχθεί  στο Φεστιβάλ Γράμμου.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναφέρθηκε στην συνέχεια η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ιωάννα Νταούτη επισημαίνοντας  ότι πρόκειται  για ένα πολυθεματικό  φεστιβάλ   το οποίο  περιλαμβάνει συναυλίες, θέατρα, θερινό σινεμά, εκδηλώσεις για παιδιά, εκδήλωση για την ποίηση, εκθέσεις  φωτογραφίας κ.α., και πως θα   συμμετέχουν σε αυτό κυρίως,  καλλιτέχνες από την Καστοριά.

Οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

“Εισβολή” από μινκ στην Κοζάνη: “Εχουμε βρει τον μπελά μας, δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε τα παράθυρα” (video)

Επόμενο Άρθρο

Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γράμμου!

Τελευταία από Εκδηλώσεις