(πηγή: eurokinissi)

Φωτιά: Δύσκολη νύχτα στον Πύργο – Στη «μάχη» και τα εναέρια μέσα στο Πόρτο Γερμενό

Μάχη τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ηλεία και στη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στην Κορυφή του Δήμου Πύργου και καίει δασική έκταση. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο πυροσβέστες μαζί με κατοίκους και εθελοντές προσπαθώντας να περιορίσουν τα δύο μέτωπα, προς την περιοχή της Κορυφής και προς την Αμαλιάδα.

Στο σημείο επιχειρούν από το πρωί της Τετάρτης, 60 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ,19 οχήματα, 1 Ε/Π, και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Από εκεί και πέρα, σαφώς βελτιωμένη εικόνα είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό, ωστόσο ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί και ήδη με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκαν» τα εναέρια μέσα ώστε να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούσαν όλο το βράδυ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Για τη συγκεκριμένη φωτιά οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό είναι προϊόν εμπρησμού. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά που δεν είχαν μαζευτεί και σκουπίδια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς.

Προηγούμενο Άρθρο

Αγώνες Special Olympics Hellas Δυτικού Τομέα, του Αναπτυξιακού Προγράμματος – Τοπικό Πρόγραμμα Ν. Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Στο φεγγάρι ταξίδεψε χθες το Άργος Ορεστικό

Τελευταία από Ελλάδα