Φεστιβάλ της Αυλής 2017: το Διήγημα Σήμερα

Σημαντικοί διηγηματογράφοι της χώρας τιμούν την πόλη

και διαβάζουν στην αυλή του αρχοντικού Πηχεών

Φτάνοντας στο φινάλε του φετινού Φεστιβάλ της Αυλής, η μουσική δίνει τη σκυτάλη στη λογοτεχνία, και οι μελωδίες παραδίδουν τη σκηνή του φεστιβάλ στο διήγημα. 14 σύγχρονοι Έλληνες διηγηματογράφοι, τιμούν την πόλη της Καστοριάς, και διαβάζουν για πρώτη φορά αδημοσίευτη δουλειά τους στον κήπο του αρχοντικού Πηχεών.

Το Σάββατο 22 Ιουλίου και ώρα 20:30 το βράδυ, η σκηνή του Φεστιβάλ της Αυλής θα φιλοξενήσει ορισμένους από τους πλέον καταξιωμένους διηγηματογράφους της χώρας μας. Με πλούσιο συγγραφικό έργο και αντίστοιχες εκδόσεις, σημαντικές βραβεύσεις, έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα στον κλάδο της δημοσιογραφίας, τη σύνδεση της λογοτεχνίας με τη μουσική και τον κινηματογράφο, αλλά και την έρευνα στο αντικείμενο της λογοτεχνίας, οι φιλοξενούμενοι διηγηματογράφοι του φετινού Φεστιβάλ της Αυλής, αποτελούν τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μεταπολεμικής και σύγχρονης γενιάς των ελλήνων πεζογράφων.

Η βραδιά θα ανοίξει -τιμής ένεκεν- με την προβολή ενός βίντεο στο οποίο ο Ηλείος πεζογράφος Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος διαβάζει το παρθενικό του διήγημα Οι φρακασάνες, και με την ανάγνωση ενός διηγήματος του θεσσαλονικιού πεζογράφου Περικλή Σφυρίδη. Αμέσως μετά –κατά αλφαβητική σειρά- διηγήματά τους θα διαβάσουν οι συγγραφείς: Σωτήρης Φ. Δημητρίου, Γιάννης Καισαρίδης, Δημήτρης Γ. Κανελλόπουλος, Θωμάς Κοροβίνης, Ηλίας Κουτσούκος, Στάθης Κοψαχείλης, Γιάννης Παλαβός, Ηλίας Λ. Παπαμόσχος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Θωμάς Σ. Στεργιόπουλος, Βασίλης Τσιαμπούσης, Νώντας Τσίγκας.

Η λογοτεχνική αυτή εκδήλωση αποτελεί ιδέα και πρωτοβουλία του Καστοριανού συγγραφέα Ηλία Λ. Παπαμόσχου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Αυλής της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Παιδείας – Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης, και φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο κύκλο δράσεων για την τέχνη της λογοτεχνίας.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 20:30 στην Αυλή του Αρχοντικού Πηχεών, Ντολτσό

…και σε αναμονή πλέον για το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ της Αυλής το 2018!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο Άρθρο

Οι γουνοποιοί γιόρτασαν τον Προστάτη τους Προφήτη Ηλία (φωτογραφίες+video)

Επόμενο Άρθρο

Γιατί χαρακτηρίστηκε ο προφήτης Ηλίας προστάτης των γουνοποιών

Τελευταία από Εκδηλώσεις