Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Ελλήνων Γεύσεις και Αρώματα Πολιτισμού» διοργανώνει το Επιμελητήριο Καστοριάς

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Να αποτελέσει η Καστοριά έναν  γαστρονομικό προορισμό  για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, φιλοδοξεί το Επιμελητήριο Καστοριάς με τη  διοργάνωση  του φεστιβάλ Γαστρονομίας » Ελλήνων Γεύσεις και Αρώματα Πολιτισμού» το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4 κια 5 Μαϊου στο  πάρκο Ολυμπιακής  Φλόγας.

Στο  φεστιβάλ μπορούν να λάβουν μέρος εστιατόρια, οινοποιεία, παραγωγοί  ειδών διατροφής,  ελληνικές μικροζυθοποιίες,  συνεταιρισμοί , παραγωγοί παραδοσιακών γλυκισμάτων και αρτοζαχαροπλαστεία.

 

Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να  καταστεί ο σημαντικότερος θεσμός στον τομέα των τοπικών προϊόντων  ταυτόχρονα με την αναζήτηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Καστοριάς   και την δημιουργική συμμετοχή των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η διοργάνωση  αναμένεται να προσελκύσει γύρω στους  5.000 επισκέπτες.

Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται ειδικά διαμορφωμένο σκεπαστό περίπτερο και  παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να μπορεί να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό του και να προχωρήσει είτε στον δειγματισμό είτε και στην πώληση των προϊόντων του.

Το κόστος του περιπτέρου θα ανέρχεται από 200€ έως 300€ αναλόγως με τα τ.μ. που θα χρειαστεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, υπεύθυνος κα. Τογκαρίδου Κωνσταντίνα τηλ. 2467027537

email : togaridou.konstantina@kastcham.gr