Υπογράφτηκε η απόφαση συνέχισης των εργασιών στο Φράγμα του Νεστορίου

Υπογράφτηκε την π. Δευτέρα 23 Μαΐου, η απόφαση συνέχισης  της «Κατασκευής του φράγματος Νεστορίου και των συνοδευτικών έργων Ν. Καστοριάς, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Βουλευτή Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου και του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδ. Καρυπίδη.

Να σημειώσουμε ότι την π. εβδομάδα η κ. Τελιγιορίδου, είχε προκαλέσει σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη και υπηρεσιακούς παράγοντες, για το εν λόγω θέμα, μετά από την ενημέρωση που της έγινε από τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για το φράγμα και τα προβλήματα που είχανa ανακύψει.

Στη σύσκεψη είχε αποφασιστεί η συνέχιση του έργου που έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια, η μεταφορά του στο νέο ΕΣΠΑ και η επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την άμεση υπογραφή των απαραίτητων αποφάσεων, οι οποίες ευοδώθηκαν τελικά προχθές,

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στην περιοχή και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται να την ωφελήσει  πολλαπλά σχετικά με την ύδρευσή της, την  άρδευση των αγρών, την παραγωγή ρεύματος μέσω υδροηλεκτρικού σταθμού αλλά και την καλύτερη  τουριστική αξιοποίησή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πράξη αυτή περιλαμβάνεται και  η Μελέτη του αρδευτικού  του Νεστορίου, προϋπολογισμού 4.480.000,00 €.

Προηγούμενο Άρθρο

Αποκαταστάθηκαν άμεσα, η Κολοκοτρώνη & η Αλεξ. Κομνηνού

Επόμενο Άρθρο

Η Τέχνη του δρόμου και πώς μας επηρεάζει

Τελευταία από Τοπικά Νέα