ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η πολιτεία οφείλει στη Δυτική Μακεδονία» (φωτο)

/

«Η πολιτεία οφείλει στη Δυτική Μακεδονία. Όλα τα προβλήματα πρέπει να μετατραπούν σε ευκαιρίες για να πάμε πιο γρήγορα μπροστά», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός, παρέστη το πρωί στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας , δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και κατέθεσε στον Υπουργό σχετικό υπόμνημα.

Τον λόγο πήραν αμέσως μετά, οι Δήμαρχοι των περιοχών της Δυτ. Μακεδονίας, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα που απασχολούν τους Δήμους, επικεντρώνοντας κυρίως στην έλλειψη χρηματοδότησης και προσωπικού καθώς και στις αρμοδιότητες των Δήμων.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών, επισήμανε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με διεθνείς φορείς επεξεργάζεται λύσεις για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και πρόσθεσε ότι ανάλογα με την πορεία του προγράμματος στη μεταλιγνιτική εποχή θα πρέπει να υπάρξει και ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη ρύθμιση για την κάλυψη έλλειψης προσωπικού στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών μέσω συμβάσεων της ΕΕΤΑΑ με το ΤΕΕ και μηχανικούς. Σημείωσε ότι αναζητήθηκε ένα ευέλικτο σχήμα το οποίο θα δουλέψει παραγωγικά και αποτελεσματικά για τους Δήμους οι οποίοι έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Τόνισε ακόμη ότι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά. «Πρόκειται για μια υπηρεσία νεφέλωμα», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους Δημάρχους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σχετικά με το ποιες αρμοδιότητες θα πρέπει να μεταφερθούν από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Δήλωσε ακόμη ότι κανένα έργο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» δεν θα χαθεί.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και τον δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη.

Χθες, συναντήθηκε με τον σεβ. μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ και προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε Καστοριάς με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Σαββόπουλο και τους Δημάρχους της περιοχής μας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την Π.Ε Καστοριάς.

Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη του ΥΠΕΣ Τάκη Θεοδωρικάκου στον Δήμαρχο Καστοριάς (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές για τις άγονες γραμμές Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία