Υλοποίηση καινοτόμου επιχειρηματικής δράσης από το Επιμελητήριο Καστοριάς

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Η υποστήριξη των εν δυνάμει επιχειρήσεων στο στάδιο πριν την οριστικοποίηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, είναι το έργο το οποίο πρόκειται να υλοποιήσει το Επιμελητήριο Καστοριάς στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG Ελλάδας – Αλβανίας.

Στο συγκεκριμένο έργο επικεφαλής εταίρος είναι το Επιμελητήριο Καστοριάς και συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Γυναικείων Επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ερευνών και Μελετών Τιράνων, το Πανεπιστήμιο και το Επιμελητήριο Αργυροκάστρου.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εταίρων του προγράμματος έγινε σήμερα το πρωί στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμφωνήθηκε ο συντονισμός των δράσεων προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

«Θα δημιουργηθούν στο Επιμελητήριο κάποιες θυρίδες οι οποίες θα έχουν όλη την υλικοτεχνική υποδομή, γραφεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και απαραίτητη διοικητική υποστήριξη για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Πριν ανοίξουν την επιχείρηση θα έχουν ουσιαστικά στη διάθεσή τους όλη αυτή η υποδομή, έτσι ώστε να δουν τις δυνατότητές τους.

Είναι μια καινοτόμος δράση. Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει στην Καστοριά. Πιστεύουμε ότι είναι μια δομή και εκπαιδευτική και συνάμα χρήσιμη για όλους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παροχή των υπηρεσιών από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι δωρεάν.

Ε.Ψ.