«Τ’ άκουσες Αρετούσα μου;» | Μιά μαγευτική μουσικοχορευτική παράσταση από τον Σύλλογο «Αθαν. Χριστόπουλος» (φωτογραφίες+video)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Παράδοση/Τοπικά Νέα από

Μιά μαγευτική μουσικοχορευτική παράσταση, όπου ο Ερωτόκριτος συναπαντάει την παράδοση της Κρήτης, απόλαυσαν χθές το βράδυ οι συμπολίτες μας, που κατέκλυσαν το θέατρο του Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθαν. Χριστόπουλος», παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση «Τ’ άκουσες Αρετούσα μου;», η οποία είχε αναβληθεί τον Ιούνιο – στο πλαίσιο των «Χριστοπούλειων 2018» – λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Με φόντο το παλάτι της Κνωσού, το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων, μαζί με τα παιδικά χορευτικά του Συλλόγου, συνοδεία των εξαιρετικών μουσικών, Κ. Κυριτσάκη & Μ. Μπουρμπουδάκη,  παρουσίασαν με ιδιαίτερη χάρη, υπέροχους χορούς της Κρήτης, ενώ η εφηβική χορωδία (υπό την δ/νση του Δ. Θεοδωράκη), απέδωσε θαυμάσια, τραγούδια του Ερωτόκριτου και όλα αυτά βέβαια ενώθηκαν με την απίστευτη ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, την οποία αφηγήθηκαν, ο Κώστας Μακρόπουλος, που παρουσίασε την εκδήλωση και η Μαρία Μουστάκα.

Εξαιρετικός όμως ήταν και ο μικρός Ιορδάνης, στην απόδοση του τραγουδιού «ο χωρισμός», του Ερωτόκριτου.

Απολαύστε στιγμές της βραδιάς μέσα από την κάμερα του fonikastorias.gr!