Τσουχτερά πρόστιμα αν δεν απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα στην Νότια Παραλία

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Να αποσύρουν τα τραπεζοκαθίσματα τα οποία έχουν στοιβάξει πάνω σε χώρους πρασίνου, ζητά από τους καταστηματάρχες της Νότιας Παραλίας η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ματούλα Αντωνίου.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος, μετά την εφαρμογή του νόμου χρήσης αιγιαλού και παραλίας προκειμένου ο Δήμος Καστοριάς να διευκολύνει τους καταστηματάρχες, επέτρεψε σε αυτούς να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου με την προϋπόθεση όμως τους χειμερινούς μήνες να τα αποσύρουν και να αποκαταστήσουν το γκαζόν.

«Αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε το πράσινο, αλλά βλέπουμε ότι δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί το έχουν κάνει αποθηκευτικό χώρο. Σε μια τουριστική πόλη όπως η Καστοριά, είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα. Η Νότια Παραλία έχει καταντήσει αποθήκη», δήλωσε η κ. Αντωνίου και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής πήρε τη διαβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα, όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε κάποια κίνηση.

Ο Δήμος Καστοριάς σκοπεύει να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα και να μη χορηγήσει άδειες την επόμενη άνοιξη σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Ε.Ψ.