/

Τράπεζες στους πελάτες τους: Μην έρχεστε για αυτούς τους λόγους στα καταστήματά μας

Λίστα με τις τραπεζικές συναλλαγές που γίνονται και μέσω των εναλλακτικών δικτύων, έτσι ώστε να αποφεύγεται για αυτές η επίσκεψη σε καταστήματα, δημοσιοποίησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πανεθνικής προσπάθειας να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορωνοϊού, η ΕΕΤ ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που μπορούν να διενεργούν χωρίς φυσική τους παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών

Με χρήση χρεωστικής κάρτας από τα ΑΤΜ, που τροφοδοτούνται ανελλιπώς, εντός του ημερήσιου ορίου που έχει ο κάτοχος.

Καταθέσεις μετρητών

Είναι δυνατή η κατάθεση μετρητών σε ΑΤΜ. Επίσης, για όσους δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα είναι δυνατή η κατάθεση στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS).

Όσοι δεν  είναι ακόμη κάτοχοι χρεωστικής κάρτας μπορούν να την προμηθευτούν άμεσα στα τραπεζικά καταστήματα.

Μαζικές εντολές πληρωμών

Υπενθυμίζεται ότι είναι εφικτό να πραγματοποιούνται μαζικές πληρωμές εταιρειών, χωρίς την υποχρέωση φυσικής παρουσίας στο κατάστημα, μέσω αποστολής αρχείων πληρωμών και internet banking.

Ενημέρωση λογαριασμών Ταμιευτηρίου

Μην προσέρχεστε στα καταστήματα, για την ενημέρωση του βιβλιαρίου σας. Προμηθευτείτε χρεωστική κάρτα και ενημερωθείτε για το υπόλοιπο λογαριασμού και τις τελευταίες κινήσεις του από το ΑΤΜ.

Εξάλλου το internet banking σας εξασφαλίζει, επίσης, ενημέρωση για τις κινήσεις και το υπόλοιπο του λογαριασμού σας.

Μεταφορές σε λογαριασμό

Η μεταφορά σε λογαριασμό που τηρεί στην ίδια τράπεζα ο πελάτης ή τρίτος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ΑΤΜ ή internet banking.

Πληρωμές σε τρίτους

Είναι δυνατή,  χωρίς την υποχρέωση φυσικής παρουσίας του πελάτη, η πληρωμή τρίτων, μέσω εναλλακτικών δικτύων (ATM, internet banking) και των ειδικών website πληρωμών που διαθέτουν οργανισμοί και εταιρείες.

Πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων στις κατά τόπους ΔΟΥ είναι εφικτή και  χωρίς την έκδοση τραπεζικής επιταγής από κατάστημα τράπεζας, και μπορεί  να πραγματοποιηθεί σε Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών, ATM & internet banking.

Δείτε πώς κάνετε εγγραφή στο e-banking κάθε τράπεζας

Πώς γίνεται η είσοδος σε καταστήματα

Οι Τράπεζες μέλη της ΕΕΤ συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς και ακολουθούν πιστά  τις οδηγίες και υποδείξεις τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων.

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα ελέγχου της εισόδου των πελατών στα τραπεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες που δόθηκαν από την κυβέρνηση, θα πρέπει να υπάρχουν έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ ως μέτρα προστασίας.

Κι αυτό έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα το πρωί, παράλληλα με την παροχή αντισηπτικών στις εισόδους των καταστημάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε ορισμένα καταστήματα να παρατηρηθούν ουρές, καθώς υπήρχε αναμονή για την είσοδο σε αυτά.

Πηγή: moneyonline.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Προληπτική απολύμανση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων του Παν/στημίου Δυτ. Μακεδονίας

Επόμενο Άρθρο

Μάσκες και Γάντια από την Π.Ε. Καστοριάς σε Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πυροσβεστική & Στρατό

Τελευταία από Ελλάδα