Το Youtube απενεργοποιεί τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά

κατηγορία : Διεθνή από

Να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού σε όλα τα βίντεο που περιέχουν νεαρά παιδιά, αποφάσισε το YouTube. Αυτό μάλιστα δεν αναμένεται να είναι το τελευταίο μέτρο που παίρνει η εταιρεία, καθώς επιδιώκει την άρση του μποϊκοτάζ που έχουν επιβάλλει διαφημιστές μετά την αποκάλυψη κυκλώματος παιδόφιλων που δρούσε σε κοινή θέα στα σχόλια της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Η εταιρεία θα απερνεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού σε όλα τα βίντεο στα οποίο υπάρχουν νεαρά παιδιά, αλλά και σε εκείνα που θεωρεί πως μπορεί να προσελκύσουν ανάλογες συμπεριφορές.  Ακόμα η εταιρεία έχει προτεραιοποίησει έναν ηλεκτρονικό διαχειριστή, ο οποίος θα ταυτοποιεί και θα απομακρύνει περισσότερα σχόλια χρηστών» που μοιάζουν ή είναι επιθετικά, σε μια προσπάθεια να τα εντοπίσει πριν προκαλέσουν περισσότερο «κακό».

Η νέα πολιτική της εταιρείας, έρχεται μια μόλις εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ενός παιδοφιλικού κυκλώματος, που χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα ώστε να μοιράζεται βίντεο με ημίγυμνα παιδιά. Το κύκλωμα, θα χρησιμοποιούσε σχόλια ή «time stamps» στα οποία τα παιδιά εμφανίζονταν με εσώρουχα.

Πηγή: reader.gr