Το 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τσιπουρογευσιγνωσίας Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ έγραψε ιστορία! (μεγάλη σειρά φωτογραφιών)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Παράδοση/Τοπικά Νέα από

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το π. Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο cafe bar Bouquillon της πόλης μας, όπου και φέτος σε μιά πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, με μουσική, τραγούδι και χορό, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, το 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ (Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί).

Πρόκειται για μιά πολύ όμορφη εκδήλωση ερασιτεχνών τσιπουροπαραγωγών της περιοχής μας, η οποία μπορούμε να πούμε ότι εχει γίνει πλέον θεσμός, μιά που το καταπληκτικό τσίπουρο της Καστοριάς, ένα παραδοσιακό προϊόν, στο οποίο ασχολούνται και πολλοί νέοι, αναβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Οι συμμετέχοντες φέτος στο πρωτάθλημα αυτό ανήλθαν στους 21 (πέρσι συμμετείχαν 17) και έγινε ένας διαγωνισμός γεύσης, αρώματος και διαύγειας, ενώ για δεύτερη φορά φέτος έγινε και διαγωνισμός καλύτερης εμφάνισης μπουκαλιού.

Τα βραβεία του τσιπουροδιαγωνισμού που δόθηκαν στους νικητές, ήταν, η χρυσή τάπα για τον 1ο νικητή, ο φελλός για τον 2ο και το καπάκι για τον 3ο νικητή.

Μετά την πολύ δύσκολη όντως ψηφοφορία, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας όλων των τσίπουρων, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 8 μ.μ., αναδείχθηκαν οι παρακάτω νικητές:

ΟΙ 3 ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

1η θέση

Τζήμας Κώστας – Κουμπάνης Τάσος.

2η θέση

Κυριάζος Φίλιππος – Τράσιας Βαγγ. – Ματσακίδης Απόλλων

3η θέση

Αναγνώστου Σίμος

 

ΟΙ  3 ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ

1η θέση

Μαλεγκάνος – Τζακόπουλος

2η θέση

Κυριάζος – Ματσακίδης – Τράσιας

3η θέση

Ταλίδης Λάζαρος