Σε εξέλιξη και με την παρουσία εκατοντάδων μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης, του ΚΠΕ και γονέων, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ΤΕΙ Καστοριάς, το 2ο Μαθητικό Συνέδριο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας Καστοριάς και το οποίο έχει ως θέμα: «Μαθητές Έτοιμοι για Όλα: Τα παιδιά παρουσιάζουν, οι μεγάλοι σιωπούν…».
Οπως δήλωσε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Νηπιαγωγός, Βάσω Μαλέα, στο μαθητικό συνέδριο συμμετέχουν, 37 σχολεία (ένα κι’ από την Κορυτσά), 14 νηπιαγωγεία και 23 Δημοτικά, με προγράμματα και δράσεις που υλοποίησαν όλη τη σχολική χρονιά.
Η μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Τοιχιού, Χρυσάνθη Θεοχάρη δήλωσε ότι το σχολείο της παρουσιάζει ένα γλυπτό με κλαδιά, με μήλα από το Τοιχιό και τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενη που συμμετέχει σ’ αυτή τη δράση, μιά που ως τελειόφοιτη του Δημοτικού δεν ξέρει αν θα της ξαναπαρουσιαστεί στο Γυμνάσιο, τέτοια ευκαιρία.
Από τη μεριά της, η μαθήτρια του Δημ. Σχολείου Μαυροχωρίου Φιλαρέτη Σταυρίδου αναφέρθηκε στο θεατρικά που παρουσίασε το σχολείο της, ένα απ’ αυτά, για την μάνα και πόσο σημαντική είναι στη ζωή μας.
Τέλος, οι μαθητές, Μιχάλης Δούκας, Βασίλης Τσιόρας και Βασίλης Κατσιανούνης, του Δημ. Σχολείου Δισπηλιού αναφέρθηκαν στην παρουσίαση του σχολείου τους, με τον τίτλο: «Γνωρίζω την πόλη μου», μέσα από την περιήγηση που έκαναν σε τουριστικά αξιοθέατα και μουσεία της Καστοριάς, όπως, το Ενυδρείο Καστοριάς, την Σπηλιά του Δράκου, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και το Λαογραφικό Μουσείο.
Το Μαθητικό Συνέδριο τίμησε με την παρουσία της και απηύθυνε χαιρετισμό, η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία συνεχάρη τους δασκάλους, τα παιδιά και την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καστοριάς, για την πρωτοβουλία τους αυτή, που αποτελεί ένα πετυχημένο θεσμό.
Το Μαθητικό Σενέδριο ολοκληρώνεται αργά το μεσημέρι.