Το 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Στη σκιά της απώλειας του Βασίλη Αβραμίδη, του ανθρώπου, που άφησε την σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα του Αργους Ορεστικού και όχι μόνο, του εμπνευστή του Χορωδιακού – Διεθνούς Φεστιβάλ Αργους Ορεστικού, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και μέσα σε μιά φορτισμένη συγκυνησιακά ατμόσφαιρα το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, το 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αργους Ορεστικού, το οποίο ήταν αφιερωμένο, στον αείμνηστο Πρόεδρο του Συλλόγου «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Αργους Ορεστικού, Βασίλη Αβραμίδη.

Στους χαιρετισμούς τους, κατά σειρά, την 2η ημέρα του Φεστιβάλ, τόσο ο Δήμαρχος Αργους Ορεστικού κ. Παν. Κεπαπτσόγλου, όσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτ. Αδαμόπουλος, η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Πρόεδρος Χορωδιών Ελλάδας κ. Αντ. Οικονόμου, ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής κ. Παν. Μπαρμπάτης και τέλος ο Πρόεδρος του Συλ. «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Αργους Ορεστικού κ. Κων/νος Αδάμ, αναφέρθηκαν στη ζωή, την προσφορά και το έργο του Βασίλη Αβραμίδη.

Ο Πρόεδρος του Συλ. «Η ΟΡΕΣΤΙΣ», απένειμε στην οικογένεια του αείμνηστου Βασίλη Αβραμίδη (που ήταν παρούσα στην εκδήλωση), τιμητική πλακέτα, <<Α νακήρυξής του, «Μνήμης Ενεκεν» σε Μέγα Ευεργέτη και Επίτιμο Πρόεδρο του συλλόγου>>, την οποία παρέλαβε ο γιός του Γιάννης.

Οπως την πρώτη και την δεύτερη μέρα, το μουσικόφιλο κοινό, απόλαυσε τις καταπληκτικές χορωδίες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, ενώ πολλά χειροκροτήματα, απέσπασε η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, για την ιδιαιτερότητα απόδοσης με χορευτικές κινήσεις, των τραγουδιών της.

Στο 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αργους Ορεστικού, συμμετείχαν:

Η Πολυφωνική Χορωδία Αγίου Νικάνορα Καστοριάς,  η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας, η Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Αταλάντης, ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο ΕΥΜΟΛΠΟΣ», η Χορωδία Μορφωτικού Συλλόγου «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Αργους Ορεστικού, η Χορωδία Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, η Μεικτή Χορωδία Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, η Χορωδία Δήμου Μαρκόπουλου Αττικής, η Χορωδία & Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, ενώ εμφανίστηκε και το Χορετικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Αργους Ορεστικού.

Συγχαρητήρια στους οργανωτές του Φεστιβάλ για την καθ΄όλα άρτια οργάνωση της εκδήλωσης: Μορφωτικό Σύλλογο «Η Ορεστίς» Αργους Ορεστικού, Δήμο Αργους Ορεστικού, Π.Ε Καστοριάς, Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, αλλά και στον παρουσιαστή του φεστιβάλ κ. Γιάννη Πλίτση.

Προηγούμενο Άρθρο

Κύστη κόκκυγος – Μια σύγχρονη πάθηση με δύσκολη ονομασία! (Από τον ιατρό κ. Παναγιώτη Τσιαούση, Ιατρό – Γενικό Χειρουργό, MRCS, MSc)

Επόμενο Άρθρο

6η κολυμβητική συνάντηση «Λίμνη Βράχου» ποδηλασία – ορειβασία –ανίχνευση μανιταριών 2ος αγώνας προσανατολισμού – Orienteering Οντρίων 18 και 19 Ιουνίου 2016 (αποτελέσματα + φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις