Το 1ο Συνέδριο & η ετήσια Γενική Συνέλευση της νεοσύστατης Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)

//

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 3 – 5 Φεβρουαρίου 2017, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα ΚΑΡΚΙΝΟΥ, η πρώτη Γενική Συνέλευση και το πρώτο Συνέδριο της νεοσύστατης Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ, με σύνθημα «Εμπνέουμε-Εκπαιδεύουμε- Αναλαμβάνουμε δράση», γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για το κίνημα των ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου είναι η συλλογική προσπάθεια των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, εθελοντών, συγγενών και φίλων , η οποία έθεσε τις βάσεις για την ενιαία εκπροσώπησή τους.

Σκοπός της ΕΛΛΟΚ είναι η συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε διεθνείς οργανώσεις ασθενών, η συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς της ογκολογικής κοινότητας ,η δημοσιοποίηση των θέσεων και ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας της, οι κοινές δράσεις με τους εμπλεκόμενους στο χώρο του καρκίνου και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού και σχεδίου δράσης.

Το νεοσύστατο δευτεροβάθμιο όργανο έκανε ήδη αισθητή τη παρουσία του, απ’ τα πρώτα κιόλας βήματά του, με τη διοργάνωση του πρώτου του συνεδρίου ,στο οποίο συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ογκολογικής κοινότητας και συζητήθηκαν   θέματα που αφορούν στον Καρκίνο και την εργασία, στις πολιτικές υγείας και στις οργανώσεις ασθενών , στο εθνικό σχέδιο δράσης για το καρκίνο και το μητρώο νεοπλασιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξία της καινοτομίας στην ογκολογία και τις νέες θεραπείες της ανοσοογκολογίας.

Το Σύλλογο ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κα Στέλλα Ζυμπίδου και η επίτιμη Πρόεδρος κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία, η οποία συμμετείχε και ως ομιλήτρια στην έναρξη του Συνεδρίου, στην ενότητα «πολιτικές υγείας και οργανώσεις ασθενών» με θέμα «ενδυνάμωση των ασθενών και απόκτηση δεξιοτήτων».

Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την πρώτη γενική συνέλευση, της οποίας προήδρευσε η επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» και τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ της ΕΛΛΟΚ. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΟΚ συγκροτήθηκε σε σώμα ως έχει :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Aποστολίδου Καίτη (Αντιπρόεδρος της ECPC-ευρωπαικός οργανισμός ασθενών με καρκίνο)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντελιοπούλου Ελένη (τ.Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του « Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καπετανάκης Γιώργος (Μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης)

ΤΑΜΙΑΣ: Μιχαλοπούλου Παρασκευή (Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου« Άλμα Ζωής»

ΜΕΛΗ : Γραμματόγλου Ζωή (Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου       Καρκινοπαθών,     Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών.-Κ.Ε.Φ.|)

               Καραβανά Ιωάννα (Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισσας)

                 Θεοδωρίδου Μαρία (Μέλος του Συλλόγου Ευ Ζω με το Καρκίνο Ηρακλείου Κρήτης)

Θα πρέπει ν’ αναφερθεί ότι το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ-ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, της ΕΜ-ΚΑΠΕ-ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ της ΕΕΑΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ με την ευγενική και άνευ όρων χορηγία των εταιριών Αstra Zeneca, Bristol Meyers PharmaservLilly, Genesispharma της Roche και της ΔΕΗ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί η Ε.Π.Σ. Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2017

Τελευταία από Εκδηλώσεις