Το συγκρότημα “The Speakeasies’ Swing Band” στην τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ της Αυλής (φωτογραφίες + βίντεο)

Κλείσιμο για το Φεστιβάλ της Αυλής την Κυριακή 17/7 με το συγκρότημα “The Speakeasies’ Swing Band” να ξεσηκώνει τον κόσμο που γέμισε την αυλή του Αρχοντικού Πηχεών.

Οι “Speakeasies’ Swing Band!” δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη κάπου μεταξυ 2009 και 2010 πάνω στην ιδέα μιας swing μπάντας, και είναι σήμερα ένα από τα αγαπημένα μουσικά σύνολα της Θεσσαλονίκης.

Η μουσική τους συγκαταλέγεται στους ήχους swing, blues, jazz και manuche, σε ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, και το όνομά τους παραπέμπει στο κίνημα  των  “Speakeasies”  που διαμορφώθηκε  τη  δεκαετία  του  ’20  και τα δεκάδες παράνομα (speakeasies) που άνοιγαν για να προμηθεύσουν με αλκοόλ την πλειοψηφία των πολιτών που αντιδρούσε στην επιβολή του νόμου της ποτοαπαγόρευσης.

Μετά από τις δεκάδες εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και τις συμμετοχές τους σε φετιβάλ στην Αγγλία, τη Δανία, το Μπάνσκο της Βουλγαρίας, την Ιταλία και την Ταϊλάνδη, ήρθαν να γεμίσουν με διάθεση χορού και ρετρό vibes την αυλή του Αρχοντικού Πηχεών.

Δείτε το video

Ο Αντιδήμαρχος Λ. Παπαδημητρίου ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια για το 1ο Φεστιβάλ της Αυλής και υποσχέθηκε για του χρόνου ακόμα καλύτερα πράγματα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Σύλ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» Καστοριάς τίμησε τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, Προστάτη των Γουνοποιών

Επόμενο Άρθρο

Η Π.Ε. Καστοριάς υλοποιεί το έργο «GALET- Greece/Albania Energy Tourism»

Τελευταία από Εκδηλώσεις