Το «μπλόκο» των αγροτών Αργους Ορεστικού έκλεισε τον κύκλο των κινητοποιήσεών του

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του «μπλόκου» των αγροτών του Άργους Ορεστικού αποφασίσαμε να κλείσουμε σήμερα μετά από είκοσι (20) μέρες αυτόν τον κύκλο των κινητοποιήσεων που είχαν στόχο να αναδείξουν να ενημερώσουν και να καταθέσουν στην κοινή γνώμη, στους αγρότες και στο κράτος τις θέσεις, τα αιτήματα και τις προτάσεις μας, σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν όχι μόνο εμάς αλλά και όλη την κοινωνία.

Τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το δυσβάσταχτο φορολογικό, την λαιμητόμο του ασφαλιστικού, το τρομερό κόστος παραγωγής, την αύξηση του πετρελαίου, την έλλειψη των υποδομών, την κλιματική αλλαγή, την μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, τα προβλήματα με τον ΕΛΓΑ, το μεγάλο ζήτημα των εργατών γης που προέκυψε εν μέσω κινητοποιήσεων και βέβαια το μεγάλο θέμα των ελληνοποιήσεων των εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων που φέτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Θεωρούμε ότι ως ένα βαθμό πετύχαμε τους στόχους μας, από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο κάθε ένας την ευθύνη που του αναλογεί.

Τα αποτελέσματα αυτού του αγώνα δεν είναι άμεσα μετρήσιμα όπως πέρυσι όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό που ζούμε και η συγκράτηση των κεκτημένων είναι επιτυχία.

Σε όσους δεν συμμετείχαν θα θέλαμε να τους πούμε ότι χάσανε.

Χάσανε την ευκαιρία να εξαντλήσουν την ελάχιστη υποχρέωση που έχει ο κάθε ένας απέναντι στον εαυτό του και στην κοινωνία που ζει να συμμετέχει στο κοινωνικό, οικονομικό, επαγγελματικό γίγνεσθαι.

Χάσανε την ψυχική ανάταση που δημιουργείται από την συνεργατικότητα, την ομαδική δουλειά, την ικανοποίηση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Θα θέλαμε βέβαια να κινητοποιηθούν και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες αφού είναι γνωστό ότι η κατάσταση που ζούμε δεν αφήνει κανέναν αλώβητο.

Είναι τιμή για τον χώρο μας που κινητοποιείται εκπροσωπώντας και άλλους χώρους προσπαθώντας να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής για όλους τους πολίτες.

Βέβαια ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Υπάρχουν δυσκολίες, κούραση, κόστος, υπάρχουν κάποιοι που στην αγωνία τους να προβληθούν μέσα από την ανούσια διαφωνία τους δεν εξετάζουν την ουσία των πραγμάτων και ενώ εμείς δείχνουμε το φεγγάρι αυτοί κοιτούν το δάκτυλο.

Φέτος η συγκέντρωση των τρακτέρ στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού αποτελούσε σημείο αναφοράς και ορμητήριο για τις κινητοποιήσεις μας.

Πραγματοποιήσαμε έναν καλό αγώνα με ανοικτούς δρόμους με δράσεις στο τελωνείο της Καστοριάς, στην εφορία, στον ΕΛΓΑ, στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ενημερώσεις με συζητήσεις με γενικές συνελεύσεις με συναντήσεις στα υπουργεία και κλιμακώσαμε αυτές τις κινητοποιήσεις με την συμμετοχή μας στην μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μας.

Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο ανοίγουμε έναν άλλο κύκλο με διαφορετικές μεθόδους και δράσεις που θα συνεχιστούν για όσο διάστημα και εάν χρειαστεί για όσο καιρό αυτή η κυβέρνηση και κάθε άλλη κυβέρνηση δεν σκύβει στα προβλήματά μας δίνοντας λύσεις που να εξασφαλίζουν την επιβίωσή μας και την αποφυγή της καταστροφής της μόνης δυστυχώς παραγωγικής δομής της χώρας.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν αυτήν την προσπάθεια, τον δήμαρχο του Άργους Ορεστικού για την υλικοτεχνική υποδομή και την παραχώρηση των χώρων, τους χορηγούς για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, τον Παύλο τον Κενανίδη για την ενημέρωση στα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα και την αστυνομία για την συνεργασία που είχαμε προκειμένω όλες αυτές οι δράσεις και κινητοποιήσεις που κάναμε να γίνουν με ασφάλεια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤIΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ‘’ΜΠΛΟΚΟΥ’’ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ” | 16 / 2 / 17

Τελευταία από Τοπικά Νέα