Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Καστοριάς

/

«11η Νοεμβρίου, Αγίου Μηνά, γιορτάζει η Καστοριά. Το ημερολόγιο της ιστορίας είναι αφιερωμένο στην απελευθέρωση της πόλης μας. Η Καστοριά, που στα βάθη των αιώνων μεγαλούργησε με τον μόχθο και την εργατικότητα των ανθρώπων της, με τον πολιτισμό και την ιστορίας της.

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πόλη μας σηματοδοτεί και πιστοποιεί την σπουδαιότητα και την σημασία αυτών των χαρακτηριστικών. Η Καστοριά, που μπορεί να συνεχίσει να μεγαλουργεί και στο μέλλον, έχοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χρειάζονται γι’ αυτό. Δικό μας χρέος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας με δημιουργικό πνεύμα, ενότητα, και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας.

Εκπροσωπώντας επισήμως, στα Ελευθέρια της Καστοριάς, τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλω να μεταφέρω τις προσωπικές του ευχές και να τονίσω ότι η περιοχή αυτή είναι ένας υποδειγματικός τόπος για τον ελληνισμό, ένας τόπος που συνδυάζει την παραγωγικότητα, την δημιουργικότητα και την πνευματικότητα με ένα τρόπο θαυμαστό και αξιοζήλευτο.

Είναι με λίγα λόγια η Ελλάδα της ελπίδας, της ζωντάνιας και της αισιοδοξίας.                    Η Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας. Η Ελλάδα που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Με την βοήθεια του Πολιούχου Αγίου Μηνά και της Παναγιάς θα τα καταφέρουμε. Ας το ευχηθούμε, ας το πιστέψουμε, ας το κάνουμε πράξη.

Χρόνια πολλά σε όλους τους καστοριανούς και τις καστοριανές όπου κι αν βρίσκονται!»

 Γραφείο Τύπου Μαρίας Αντωνίου

Προηγούμενο Άρθρο

«Κερνάμε Ελλάδα Κοζάνη 2016» | Όλα έτοιμα για το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Επόμενο Άρθρο

Γεγονός το νέο ΕΣΡ μετά την οπισθοχώρηση Παππά

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 – Φεστιβάλ Αυλής Μουσική Παράσταση από το Δημοτικό Ωδείο «Δημήτριος Μπαϊρακτάρης & Σουλτάνα Πετσάλνικου Μπαϊρακτάρη»

Η «Καλοκαιρινή Συναυλία» της μπάντας του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς φέτος πλαισιώνεται από αγαπημένα έργα των