Το ΚΑΠΗ Καστοριάς στο Φεστιβάλ Χορού ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Ελλάδα/Τοπικά Νέα από

Για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ένα φεστιβάλ χορού αποκλειστικά για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Μέλη των ΚΑΠΗ απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Πάτρα το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιουνίου 2017 και παρουσίασαν τις παραδόσεις των περιοχών τους.

   Τίτλος του τριήμερου Φεστιβάλ ήταν « Χορεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή». Συμμετείχαν μέλη των ΚΑΠΗ από το Αγρίνιο, την Δράμα, την Θήβα, την Καισαριανή στην Αθήνα, την Καστοριά, την Πετρούπολη και την περιοχή Χαϊδαρίου από Αθήνα, το Δήμο Συκιώνων στη Βόρειο Ελλάδα και την Πάτρα. Χόρεψαν στο Θεατράκι στο λιμάνι και στην πλατεία Γεωργίου .                                                                                                       Την όλη πρωτοβουλία για τις χορευτικές αυτές εκδηλώσεις, είχαν ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πάτρας και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας.

Συνολικά έλαβαν μέρος πάνω από 300 άτομα

   Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 , το πρωί επισκεφθήκαμε τον ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγ. Ανδρέα, την Αχαΐα Κλάους.

   Το βράδυ της ίδιας μέρας στο « πάρτι του Δημάρχου » χορέψαμε στον κατάμεστο χώρο της πλαζ στην Αγυιά όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, Βασίλης Παντελάρος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, του Δήμου Πετρούπολης, Βασιλική Πουλογιαννοπούλου, η Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ και Δημοτική Σύμβουλος Καισαριανής Στέλλα Σαρηπαναγιώτου, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καστοριάς, Μιχάλης Μπινιάκος, καθώς επίσης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων και Προϊστάμενοι των ΚΑΠΗ.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απένειμε αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες και επίσης   έγινε ανταλλαγή δώρων.

Το πρωϊνό της Τετάρτης είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας μένοντας εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα .

Η ομάδα του γυναικείου χορευτικού τμήματος  του ΚΑΠΗ Καστοριάς με χοροδιδάσκαλο τον κ. Μπινιάκο Μιχάλη, συμμετείχε στο Φεστιβάλ με 18 χορεύτριες και παρουσιάστηκαν τοπικοί χοροί της αστικής παράδοσης της Καστοριάς, που είναι οι εξής:

  • Εβραιοπούλα – Συρτός Καστοριάς
  • Ανθηνά – Γυναικείος συρτός
  • Ρουσούλαινα – Καστοριανός
  • Παντεσπάνι – Καστοριανό Βαλς
  • Καρσιλαμάδες Καστοριάς (Καρναβαλίστικο Δρώμενο των Ραγκουτσαριών)

Οι εντυπώσεις τόσο από την συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ στο φεστιβάλ ,όσο και από την διοργάνωση είναι άριστες!!!

Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας – ΚΑΠΗ Δήμου Καστοριάς