Το απόγευμα σε πλήρη κυκλοφορία τα 27 χλμ. από Αμφιλοχία έως Παράκαμψη Άρτας

Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και δημάρχων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, παραδόθηκε προς χρήση το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μήκους 27 περίπου χιλιομέτρων.

Το τμήμα αυτό θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία σήμερα το απόγευμα, μόλις καθαριστεί ο χώρος όπου έγινε η παράδοση πριν από λίγο. Πρώτα θα δοθεί στην κυκλοφορία η κατεύθυνση προς Ιωάννινα και μετά από λίγα λεπτά η κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Μέχρι σήμερα βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία το τμήμα από Αντίρριο έως Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας, συνολικού μήκους 102 χλμ., και το τμήμα από την αρχή της παράκαμψης Άρτας (περιοχή Σελλάδες) έως και την Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.

Με την παράδοση αυτών των ενδιάμεσων 27 χιλιομέτρων, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων. Εντός Αυγούστου, θα παραδοθούν σε κυκλοφορία και τα τελευταία 14 χιλιόμετρα του τμήματος Πέρδικα Ιωαννίνων έως την ένωση με την Εγνατία Οδό, έτσι ώστε ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού να είναι στο σύνολο του σε κυκλοφορία.

Με το νέο τμήμα, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από Α/Κ Αμφιλοχίας έως και Παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. καθ’ όλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται: 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.

Στις θέσεις 105 χλμ., 116 χλμ. και 128 χλμ., υπάρχουν στη διάθεση των χρηστών χώροι προσωρινής στάθμευσης με W.C., ενώ στο τμήμα συναντάται ο Ημικόμβος Κομποτίου στο 125,7 χλμ. ο οποίος συνδέει την Ιόνια Οδό με την υφιστάμενη εθνική οδό Αντιρρίου – Άρτας.

Πηγή: news247.gr |  Το απόγευμα σε πλήρη κυκλοφορία τα 27 χλμ. από Αμφιλοχία έως Παράκαμψη Άρτας | Κοινωνία | News 24/7

Προηγούμενο Άρθρο

Συγχαρητήριες επιστολές της Ολυμπίας Τελιγιορίδου σε αθλήτριες της Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Υποχρεωτικά τα POS από 27 Ιουλίου σε 400.000 επιχειρήσεις – Ποια είναι τα πρόστιμα και οι εξαιρέσε

Τελευταία από Ελλάδα